HDP: Demirtaş vakit geçirmeksizin serbest bırakılmalı

HDP: Demirtaş vakit geçirmeksizin serbest bırakılmalı

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, AİHM'in kararının ardından Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılması gerektiğini belirtti. Açıklamada, 'Türkiye imzaladığı uluslararası anlaşmalara uymak ve bu kararı uygulamak zorunda' denildi.

A+A-

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılması yönündeki kararı hakkında yazılı açıklama yaptı.

“Mahkemenin bu kararı ile Demirtaş'ın tutukluluğunun ‘siyasi' olduğu da netleştirmiştir” denilen açıklamada, “AİHM kararı, Anayasa'nın 90. Maddesi ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 46. Maddesi'ne göre bağlayıcıdır. Türkiye imzaladığı uluslararası anlaşmalara uymak ve bu kararı uygulamak zorundadır” ifadeleri kullanıldı.

Demirtaş'ın serbest bırakılması istenen açıklamada, “Türkiye'de yargı şimdi yeni bir sınavla karşı karşıyadır. Ya uluslararası hukuk ilkelerine, Türkiye'nin imzaladığı uluslararası anlaşmalara ve üyesi bulunulan uluslararası kurumlara bağlı olduğunu gösterecektir. Ya da hukuk ilkeleri ve uluslararası sözleşmelerle ilgisi bulunmadığını ve Anayasa'nın 90. Maddesi'ni tanımadığını gösterecektir. 2 yıldır hukuksuz bir şekilde rehin tutulan Demirtaş, vakit geçirmeksizin serbest bırakılmalıdır. Bu karar tüm seçilmişler için emsal bir karar olarak değerlendirilmelidir” ifadelerine yer verildi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.