HDP'den 2018 için yol haritası

HDP'den 2018 için yol haritası

Diyarbakır’da 4-5 Ocak tarihlerinde toplanan HDP Meclis grubu, 2018 yılı hedeflerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

A+A-

HDP'den yapılan açıklamada toplantıda 2018'in Türkiye'nin geleceği için belirleyici bir yıl olacağı konusunda görüş birliğine varıldığı kaydedildi.

11 Şubat 2018'de Ankara'da toplanacak olan HDP 3. Olağan Kongresi'nin sadece parti değil, ülkenin bütün demokratik ve toplumsal muhalefet güçleri için de çok önemli olduğu belirtilen açıklamada, toplantıda alınan 2018 yılı hedeflerine ilişkin şu bilgiler verildi:

Önümüzdeki günlerde vekillerimiz, partimizin bölge konferanslarında yeni dönem hedeflerini üyelerimizle tartışıp netleştirecek, Kongre'nin politik ve düşünsel hazırlıklarına katkıda bulunmak için üzerlerine düşeni yapacak.  Cezaevlerinde tek-tip kıyafet dayatmasına karşı seslerini yükseltecek ve binlerce siyasi tutsağı özgürleştirme mücadelesine devam edecek.

Yoksulluk ve yolsuzlukla mücadele edecek. İçeride ve dışarıda OHAL ve savaş hazırlıklarına son verilmesi için çaba gösterecek. Halklarımızın faşizme ve sömürgeciliğe karşı mücadele ortaklığı heyecanını yükseltmek için ellerinden gelenden fazlasını yapma gayreti içinde olacaklardır.

HDP TBMM Grubu, parlamentoda ve parlamento dışında, halklarımızı Saray rejiminden boş beklentilere kapılmamaları için ısrarla uyarmayı sürdürecektir. Aynı zamanda halkların umutlarını kendi öz deneyimleri ile elde edecekleri kazanımlara bağlamaları için siyasi kayıtsızlık, boş vermişlik ve aldırmazlıkla da mücadele edecektir.”

‘DEMİRTAŞ'IN KARARANI ÜZÜNTÜ AMA SAYGIYLA KARŞILIYORUZ'

Açıklamada Selahattin Demirtaş'ın eşbaşkanlığa aday olamama kararına ilişkin ise şu değerlendirme yapıldı:

“TBMM Meclis Grubu olarak, Edirne Cezaevi'nde haksız ve hukuksuzca rehin tutulan Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş'ın HDP 3. Olağan Kongresi'nde, ‘Yeni siyasal mücadele dönemini daha güçlü karşılamak, demokratik siyasete demokrasi kültürünü kazandırmak, koltuk ve makam için değil halk adına siyaset yapma bilincini geliştirmek ve yeni arkadaşlarla, yeni bir heyecanla yola devam etmek için bu kongrede Eş Genel Başkanlığa aday olmama' kararını üzüntü ama saygıyla karşılıyoruz.”

YENİLENME VE YENİDEN ÖRGÜTLENME

Açıklama'da Demirtaş'ın kararına ilişkin şu ifadeler de yer aldı: “Sevgili yoldaşımızın siyasi rehinelik koşullarında uzun ve ciddi bir muhasebeyle ulaştığı bu karara büyük bir değer biçiyoruz. Önümüzde açılan yeni mücadele döneminin gereklerini değerlendirerek aldığı kararın hakkının ancak HDP'nin kurumsallaşması, yenilenmesi ve yeniden örgütlenmesiyle verilebileceğini biliyoruz.
Demirtaş'ın bu kararının partimizde herkesin, her kademede görev yapmakta önünün açık olduğu inancını beslemeye ve güçlendirmeye hizmet etmesi ve partimizde gençlere ve kadınlara katılım kanallarının açılması için çaba göstermekte, grubumuzu da bu amaçlar doğrultusunda yönlendirmekte kararlıyız.”

‘SADECE YAPTIKLARIYLA DEĞİL FERAGAT ETTİKLERİYLE DE'

Açıklama şu ifadelerle son buldu: “Selahattin Demirtaş, sadece bugüne kadar yaptıklarıyla değil, yapmaktan feragat ettikleriyle de Türkiye'nin demokratik siyasetine dünya çapında katkıda bulunarak, kendisiyle birlikte partimize de tarihsel bir değer kazandırmış; partimizin ve demokratik siyasetin önemli bir dönüm anında büyük bir risk alarak attığı bu adımla siyasi cesaretin de mükemmel bir örneğini vermiştir. Bizler de onun ‘Büyük bir moral ve coşku ile seçime hazırlanır gibi, bayram telaşı içinde partimizi Büyük Kongre'ye götürme' davetini kabul ediyoruz. 11 Şubat'ta bütün HDP'liler Türkiye'nin her bir yanından Ankara'ya akacak, barış, özgürlük, kardeşlik ve faşizme karşı büyük bir direniş mesajı verecektir.”

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.