HDP Eş Genel Başkanı Temelli Yüksekova'ya geldi

HDP Eş Genel Başkanı Temelli Yüksekova'ya geldi

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli bölge milletvekilleri ile birlikte Hakkari’de esnafı ziyaret etti.

A+A-

HDP eş Genel başkanı Sezai Temelli Başkalığında bir grup milletvekili sabah saatlerinde Hakkari'ye geldi.

HDP ve DBP Hakkari il yöneticileri tarafından karşılanan ve HDP'nin Urfa milletvekili Ayşe Sürücü, Diyarbakır Milletvekilleri Semra Güzel ve Saliha Aydeniz, Van Milletvekili Murat Sarısaç ile Hakkari Milletvekili Dr. Sait Dede'nin eşlik ettiği Temelli DBP il binasına geçerek partililer ile basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi.

Temelli ve beraberindeki milletvekilleri ile partililer daha sonra Bulvar Caddesi üzerinden başlayarak kentteki esnafları işyerlerinde ziyaret etti. 

Ziyaretin ardından Temelli kısa bir açıklama yaptı.

Temelli, “Halka belediyelere reva görülen budur. Belediyenin kapısında şuanda olması gereken aslında halkı karşılaması gereken belediyede çalışan halkla ilişkiler dairesine bakan birimler olması gerekirken şuanda halk belediyeye giremez durumda. Neden çünkü kapıda silahlı güvenlik görevlileri var belediyeler işgal altında anlattığımız şey tam da budur az kaldı 5 buçuk ay sonra halk belediyeye gidecek'' dedi.

Temelli açıklamanın ardından Yüksekova ilçesine geçti.

HDP Eş Genel Başkanı Temelli, Yüksekova'da Konuştu

Hakkari'de HDP ve DBP il yöneticileri ile basına kapalı toplantı gerçekleştiren Temelli, ardından Yüksekova'ya hareket etti.

HDP Eş Genel Başkanına HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Diyarbakır milletvekilleri Semra Güzel, Saliha Aydeniz, Van Milletvekili Murat Sarısaç ve Hakkari Milletvekili Sait Dede ve eşlik etti. İlçeye 10 kilometre uzaklıkta bulunan Şakitan Köprüsünde partililer tarafından karşılanan HDP heyeti, konvoy halinde Yüksekova ilçe merkezine gelerek HDP İlçe binasına gitti.


Burada açıklamalarda bulunan Temelli, 24 Haziran Seçimleri'nde Hakkari'den HDP Milletvekili seçilen ancak tutukluluğu devam eden Leyla Güven'in serbest bırakılması gerektiğini söyledi. Temelli, seçimlerde HDP'nin 3-0 kazandığını ancak şaibeli bir şekilde milletvekili kaybettikleri iddiasında bulundu.

Temelli, “Erdoğan her ağzını açtığında HDP'yi suçluyor, bu bölgedeki insanları suçluyor. Kürt düşmanlığı üzerinden siyaset yaparak iktidarda kalmaya çalışıyor. Biz hiç kimseye düşmanlık yapmadık. Biz asla barış mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Artık demokratik siyasetin önündeki engeller kaldırılmalıdır” dedi.

Belediyelere atanan kayyumlara değinen Temelli, “Sabah Hakkari'de idik. Belediye binasının önünde silahlı güvenlik güçleri barikat kurmuşlar. Bir belediye binasının önünde güvenlik güçleri neden barikat kurar? Bu belediye kime hizmet verecek? Halk belediyeye gidemiyorsa o belediye binası ne işe yarar? Belediye binası yüksek güvenlikli bir binaya çevrilmiş. Bir ülke için bu bir utançtır. Bu belediyelere gidip hizmet alamazsınız. Bu belediyeleri aldıklarında belediyelerin borcu yoktu. Şimdi bütün kayyumlar borca batmış. Bunun çözümü önümüzdeki yerel seçimlerdir. Bu yerel seçimlerde bu kayyumları silip süpürüp atacağız” dedi.

İçişleri Bakanlığı tarafından 259 muhtarın görevden uzaklaştırılmasına ilişkin açıklamalarda bulunan Temelli, “Çünkü korkuyorlar. Kolayını bulmuşlar, her şey terörle ittisaklı. Hiçbir şey bulamazlarsa terörle iltisaklı diyerek görevden alıyorlar. Bu iktidardan kurtulma zamanı gelmiştir” dedi.


“Her yerde sorun var” şeklinde konuşan Temelli, “Bu ülke tarımıyla bilimiyle, sosyal yardımlarıyla anılması gerekirken bu ülke bir cehenneme dönmüş durumda. Şimdi bu girdaptan çıkabiliriz. Hakkari'nin işsizlik rekoru var. Burada 15-30 yaş arası gençlerin yüzde yetmişi işsiz. Hakkari'nin işsizlik sorunu çözümsüz bir sorun değildir. Hakkari açlığa mahkum ediliyor çünkü bu halk mücadelesine sahip çıkıyor” ifadelerini kullandı.

Temelli'nin konuşmasının ardından HDP heyeti Cengiz Topel Caddesi üzerinde esnaf ziyaretinde bulundu. Heyet, temaslarının bitmesi sonrası ilçeden ayrıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.