HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede'nin bayram mesajı

HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede'nin bayram mesajı

Halkların Demokratik Partisi Hakkari Milletvekili Sait Dede Ramazan Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

A+A-

'Bayramlar bütün halkların ortak bir eylem ve düşüncede birleştiği, farklı duygu ve düşüncelerin aynı ritim ile dillendirildiği özel günlerdir' diyen dede mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Savaşın, kişisel ve ulusal hırsların halkları birbirlerine karşı düşmanlaştırdığı, insani olan en temel duygunun; inanmanın bir ayrıştırma biçimi olarak kullanıldığı uzun ve zorba bir yaşam mücadelesi tarihinden bugünlere görülmektedir ki tablo benzer şekilde çizilmeye devam etmektedir. İslamın farzlarından biri olan oruç tutmak eylemi ile bedeni ve nefsi terbiye eden inanan halklarımızın ibadetini paylaşarak saygı ve hürmet ediyoruz. Ancak inancı yalnızca bir araç olarak kullanan, riyakarlık ile yönetenlere de söyleyecek bir çift lafımız vardır;

‘Israrla görmezden geldiğiniz açlık grevleri ve ölüm oruçları şüphesiz ki hem bedeni hem nefsi hem de toplumsal tecridi, yaşanan bütün zorbalık ve faşizmi yeniden üretmeye çalışan tüm mekanizmaları sarsmak ve örülen duvarları yıkmak gayesi ile başlatılmış olup, nihayetinde bayramlarını gerçekleştirmişlerdir. Kutlu olsun.

' Unutulmamalıdır ki bayramlar; büyük mücadele, direniş, azim ve kararlılık ile gerçekleştirilen eylemler sonrasında adeta bir ortak kutlama merasimine dönüşen, farklılıkların unutulduğu, dayanışmanın başat olduğu, mücadele ruhunun kendisini yenilediği bir zaman dilimi olarak yaşanmakta, heyecanı ve coşkusu ortak bir mutluluğu yaratmaktadır. Bu vesile ile bütün halkların ve inananların mübarek ramazan bayramını kutlar; barışa, kardeşliğe, adalete, eşitliğe dair atılacak büyük adımların bir başlangıcı olmasını temenni ederim.

Mücadelesini ve direnişini büyütmeye devam eden Kürt Halkının bayramını kutlar, Başurdan Bakura, Rojhelattan Rojavaya rengarenk bir dünyanın müjdesini veren halkıma ve bütün halklara sevgi ve hürmetlerimi sunarım."

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.