HDP ittifak için arama toplantılarına başlıyor

HDP ittifak için arama toplantılarına başlıyor

HDP 2019 seçim stratejisini konuşmak, ittifakla ilgili önerileri almak için sahaya iniyor.

A+A-

HDP'nin son Parti Meclisi (PM) ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında 2019 seçimleri masadaydı. Toplantılarda yerellerde yapılacak arama ve odak toplantıları ile mevcut siyasal sürecin değerlendirilmesi ve 2019 seçim stratejisi ile ittifak önerilerinin ele alınması kararlaştırıldı. HDP Eş Başkanları da parti örgütünün güçlendirilmesi için 1 ay boyunca sahada olacak.

YENİ ÖRGÜTLENME ÇALIŞMASI

Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın haberine göre, HDP Kongresi sonrası Parti Meclisi ve MYK, 2019 yılında yapılacak 3 kritik seçim gündemiyle bir araya geldi. Edinilen bilgiye göre, partinin öncelikli gündemi örgütlenme olacak. Bugüne kadar çok sayıda operasyona maruz kalan, yüzlerce yöneticisi tutuklu bulunan partide örgütlenme hamlesi başlatılacak. Bu çerçevede HDP Eş Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli de 1 ay boyunca sahada olacak. Eş başkanlar birçok kente ziyarette bulunacak. Yöneticiler, “Sıcak güncel seçim tartışmalarından önce örgütümüzü güçlendirmeliyiz. Ancak gücümüzü tahkim ederek iddiamızı büyütebiliriz. Partimizi daha da güçlendirmemiz bir odak olmamızı sağlar” değerlendirmesinde bulundu.

İTTİFAK VE SEÇİM GÜVENLİĞİ

HDP'nin en üst karar organları PM ve MYK toplantılarında somut olarak ittifak tartışmalarına girilmedi ama bir bakış açısı oluşturuldu. İttifaklara açık olduğu mesajını veren partide bu süreç mevcut partilerarası bir mekanizmadan çok zamana yayılan doğal bir sürecin inşası olarak ele alınacak. Bu noktada başta anayasa olmak üzere ‘demokrasi programında ortaklaşma' öncelikli başlık olacak. İttifak tartışmalarının 2. başlığı ise seçim güvenliği olacak. Seçmen iradesine saygı ve oylara sahip çıkma anlamında önem taşıyan bu başlıkta sadece oy kullanma günü değil, OHAL'i de kapsayacak şekilde demokratik koşullarda seçime gidilmesinde ortaklaşma arayışında bulunulacak. Tüm muhalefetle OHAL'de seçime gidilmemesi konusunda ortak bir irade geliştirilmesi için çalışılacak. Bu 2 konunun partiler arasında yapılacak işbirliğinde hem anlayış birliği hem güven hem de yakınlaşma sağlaması hedefleniyor. Tüm bunların ardından somut planların ele alınacağı belirtiliyor.

ARAMA VE ODAK TOPLANTILARINDA İTTİFAK ÖNERİLERİ ALINACAK

2019 seçim stratejisi ana bakış açısı böyle ama bu strateji yerellerde arama ve odak toplantıları şekillendirilecek. Bir süre konulmayan bu arama toplantıları önümüzdeki günlerde başlayacak. Toplantılarda mevcut siyasi süreç değerlendirilecek, HDP'nin seçim stratejisinin ne olması gerektiği konuşulacak, ittifak önerileri alınacak. HDP önümüzdeki süreçte saha analizleri de yapacak. Mevcut durumda dair farklı projeksiyonlarla ilgili araştırmalar yaptırılacak. Bu araştırma sonuçları da seçim stratejisinin şekillenmesine ışık tutacak.

1 MAYIS KUTLAMALARI İÇİN ÇALIŞMA

HDP'nin en somut programlarından biri 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları olacak. “1 Mayıs'ı Newroz coşkusuyla kutlanması gereken bir gün” olarak değerlendiren HDP kutlama hazırlıklarını partiler dışında geniş toplumsal kesimlerin dinamiklerinin harekete geçirilmesi ve toplumsal muhalefetin partiler dışında da önemli bir buluşması olarak görüp örgütlemeye katkı yapacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.