HDP kongreye gidiyor

HDP kongreye gidiyor

HDP zorunlu olarak kongreye gidiyor. Milletvekilliği ve eş genel başkanlığı düşürülen Figen Yüksekdağ'ın yerine vekaleten atama yapılacak. Ardından 20 Mayıs'ta kongre yapılacak.

A+A-

HDP'de Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ'ın milletvekilliği ve parti üyeliğinin düşürülmesinden sonra yeni bir eş genel başkan seçimi için kongre hazırlıklarının startı verildi. Kongrenin 20 Mayıs'ta yapılması planlanıyor. 

HDP parti tüzüğüne göre eş genel başkanlardan birinin ya da ikisinin herhangi bir sebepten ötürü görevinden ayrılması halinde önce vekaleten atama yapılması, bu atamadan sonra da en geç 45 gün içinde yeni bir eş genel başkan seçmek için genel kongrenin olağanüstü toplantıya çağrılması gerekiyor.

Yüksekdağ yerine  Kemalbay mı?

HDP tüzüğünün gereği olarak kongre için harekete geçti. İlk olarak kongreye kadar görev yapmak üzere vekaleten bir isim belirlendi. Edinilen bilgiye göre bu isim HDP MYK üyesi Serpil Kemalbay oldu.

HDP 6-7 Mayıs'ta toplanıyor

Kongre tarihi ve yeni eş genel başkan adayının belirlenmesi için de çalışmalara başlandı. İlk olarak konu HDP parti yöneticileri ve milletvekili grubunun 6-7 Mayıs'ta İstanbul'da yapacağı iki günlük toplantıda değerlendirilecek. Figen Yüksekdağ'ın yerine gelecek ismin de bir kadın olması ve sol-sosyalist hareketten gelmesi bekleniyor. 

Cezavinde bulunan milletvekili veya belediye başkanlarından birinin eş genel başkan olarak belirlenmesi de tercihler arasında yer alıyor. İstanbul'da yapılacak 2 günlük toplantıda bir ismin çıkması bekleniyor. (vanhabermerkezi)

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.