HDP'li Vekiller açlık grevleri hakkında Adalet Bakanı ile görüştü

HDP'li Vekiller açlık grevleri hakkında Adalet Bakanı ile görüştü

Buldan ve Önder, bir an önce nitelikli bir diyaloğa geçilmesini istedi.

A+A-

HDP Milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan, cezaevlerinde devam eden açlık grevleriyle ilgili Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile görüştü.

Açlık grevleriyle ilgili bilgi veren milletvekilleri bir an önce nitelikli bir diyalog ve cezaevlerinde etkili bir denetim yapılmasını istedi.

Görüşmeyle ilgili HDP'den yapılan yazılı açıklama şöyle: "Adalet Bakanı Sayın Bekir Bozdağ ile bugün yaklaşık bir buçuk saat süren bir görüşme gerçekleştirdik. 15 Şubat 2017 tarihinden bugüne 18 farklı cezaevinde toplam 169 mahpus tarafından süresiz-dönüşümsüz olarak, 15 Mart 2017 tarihinden bu yana da çeşitli cezaevlerinde 5'er günlük dönüşümlü olarak yapılan açlık grevlerinin geldiği noktaya dair gözlemlerimizi aktardık. Bu görüşmemizde, açlık grevi eylemcilerinin insani, hukuki ve siyasi talepleri hakkında ayrıntılı bilgilendirme yaptık. Açlık grevleri ve başta Şakran Cezaevi olmak üzere, cezaevlerindeki yaygın hukuksuzluklar ve hak ihlalleriyle ilgili bilgi, tespit ve önerilerimizi de Sayın Bakan'a aktardık. Açlık grevlerinin artık yaşamsal tehlike sınırına geldiği gerçeğini göz önüne alarak, bir an önce nitelikli bir diyalog ve cezaevlerinde etkili bir denetim yapılmasının aciliyetini vurguladık. Adalet Bakanı Sayın Bekir Bozdağ, bütün bu aktarımlarımızı not aldı. Cezaevlerindeki hak ihlalleri ve kötü muamele uygulanması konusunda hiçbir toleranslarının olmadığını ve olmayacağını belirterek, dile getirdiğimiz hususları da süratle araştıracağını ve yasalara aykırı bir durumun tespit edilmesi halinde gereğinin yapılacağını belirtti.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.