HDP Meclis'e dönme kararı aldı

HDP Meclis'e dönme kararı aldı

HDP İstanbul İl Eş Başkanı Doğan Erbaş, parti bileşenleriyle yaptıkları toplantılar sonrasında TBMM'de daha etkin, daha fazla yer alma kararı aldıklarını açıkladı.

A+A-

Ajansların haberine göre Birleşik Haziran Hareketi tarafından "Teslim olmayacağız" sloganıyla İstanbul Kartal Meydanı'nda bir miting düzenlendi.

HDP İstanbul İl Eş Başkanı Doğan Erbaş da o mitingde konuştu.

dogan erbas DHA

HDP Eş Başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ ile birlikte 10 vekilin tutuklanmasının ardından parlamentodaki komisyonlarda ve Genel Kurul toplantılarında yer almama kararı aldıklarını hatırlatan HDP İstanbul İl Eş Başkanı Erbaş, aldıkları yeni bri kararı kamuoyu ile paylaştı.

Erdbaş şunları söyledi:

"Birkaç gündür çok yoğun toplantılar yaptık. Başta partimizdeki bileşenler olmak üzere tüm kurumlarımızla yoğun toplantılar yapıldı. Tecavüzcüleri aklayan yasa tartışmalarını hep beraber gördük. HDP olsaydı bu kadar kolay tartışılır mıydı bu yasa. Bu yeni durumdan sonra parlamentolardaki çalışmalarda daha fazla daha etkin şekilde yer alma kararı verildi. Bunu buradan açıklıyoruz."

 HDP'NİN SON TOPLANTISI

8 Kasım'daki grup toplantısında slogan atan vatandaşların Meclis'e alınmaması üzerine bu durumu protesto eden HDP, son grup toplantısında (15 Kasım) salona giren bazı vatandaşları ve polisleri de salondan çıkararak, grup toplantısını izleyicisiz gerçekleştirdi. Kürsüde Sözcü Ayhan Bilgen vardı:

20161115_2_20147447_16046111_Web
20161115_2_20147447_16046112_Web

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.