HDP’nin Diyarbakır adayları belli oldu

HDP’nin Diyarbakır adayları belli oldu

HDP'nin 24 Haziran milletvekili seçimleri için adaylık listesi kesinleşiyor. HDP’nin listesi akşam saatlerinde YSK’ye sunulacak.

A+A-

Halkların Demokrasi Partisi (HDP) milletvekili adaylarının isimlerini belirginleşmeye başladı. Edinilen bilgilere göre belirlenen adayları şu şekilde;

1. Selçuk Mızrakli
2. Saliha Aydeniz
3. Îmam Taşçıer
4. Remziye Tosun,
5. Hişyar Özsoy
6. Semra Güzel
7. Garo Paylan
8. Musa Farisoglulları,
9. Dersim Dağ
10. Abdurrahman Durmuş,
11. Mehmet Temizyüz
12. Ferda Fahrioğlu.

Açıklanan bazı isimlere ilişkin bilgiler şu şekilde;

DOKTOR SELÇUK MIZRAKLI

Bir dönem Diyarbakır Tabip Odası Başkanlığı yapan Doktor Selçuk Mızraklı, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Sarmaşık-Yoksullukla Mücadele ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinde de bulunmuştu. Mızraklı, Temmuz 2017'de gözaltına alınmış, bir ay kadar tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılmıştı.

HİŞYAR ÖZSOY

Bingöllü olan Hişyar Özsoy, Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nü derece ile bitirdi. Özsoy, 2005-2008 yıllarında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde Dış İıişkiler Koordinatörü ve Siyasi Danışman olarak çalıştı. 2011'de Michigan Üniversitesinde öğretim görevlisi oldu. 1kasım 2015 seçimlerinde HDP'den Bingöl milletvekili seçildi.

NUSRETTİN MAÇİN

HDP listesinde adı geçen isimlerden biri de Nusrettin Maçin. Bir dönen Özgürlük ve Sosyalizm Partisi (ÖSP) Diyarbakır İl Başkanlığı görevinde bulunan Maçin, halen ÖSP Genel Başkan Yardımcısı görevini yürütüyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.