HDP önce Doğu'da sonra Batı'da aday açıklayacak

HDP önce Doğu'da sonra Batı'da aday açıklayacak

HDP yerel seçim stratejisinde sona geldi. Doğu'daki Kürt partileri ve oluşumlarla ittifak arayışına girecek HDP aday ilanında önceliği de kayyım atanan ve çok az oyla kaybedilen belediyelere verecek. Batı illerindeki adaylar ise işbirliği olasılıkları ned

A+A-

HDP MYK, Parti Meclisi üyeleri ve milletvekilleri yerel seçim stratejisine son şeklini vermek için Diyarbakır'da toplanacak. 20 Ekim Cumartesi günü yapılacak “Yerel Yönetimler Çalıştayı”na görevden uzaklaştırılan belediye başkanları ve eski belediye başkanları da katılacak. Toplantının sonunda HDP'nin yerel yönetim seçimlerindeki yol haritasıyla ilgili bir açıklamanın yapılması bekleniyor.

Parti yöneticilerinden edinilen bilgiye göre, HDP'nin il-ilçe örgütleri ve parti organlarında yürütülen yerel seçim tartışmalarında sona gelindi. Yapılan toplantılarda “AKP-MHP ittifakına nasıl kaybettiririz” sorusuna yanıt arandı. Buna göre hem doğu hem de batı illerinde ittifak ve işbirliğine önem verilecek.

ADAY ÖNCELİĞİ KAYYIMLARDA

HDP'nin ana hedefi kayyım atanan belediyeleri yeniden kazanmak olacak. Ayrıca 2014 seçimlerinde çok az oyla kaybedilen ilçeleri de kazanmak için özel bir çalışma yürütülecek. Doğu illerinde 24 Haziran seçimlerinde de temas kurulan KDP, PAK, PSK gibi siyasi partiler ve Azadi Hareketi gibi oluşumlar ve yapılarla görüşmeler yapılacak. İlk olarak da Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki il ve ilçelerde gösterilecek belediye başkan adayları ilan edilecek.

BATIDA İŞBİRLİĞİ İÇİN ADAYLAR GEÇ AÇIKLANACAK

24 Haziran seçim sonuçlarına göre 67 milletvekili ile Meclis'e giren HDP'nin batı illerinde de önemli bir seçmen kitlesi var. HDP, İstanbul'da 12, İzmir, Adana, Mersin'de ikişer olmak üzere batı illerinde toplam 22 milletvekili çıkardı. HDP bu oy potansiyelinin yerel seçimlerde “anahtar rol” oynayacağı görüşünde. Bu nedenle batı illerinde yerel düzeyde ittifak ve işbirliğine açık olunacak. Bu işbirliği ve ittifaklara olanak tanımak için de batı adayları diğer illere göre daha geç açıklanacak.

PROJE BELEDİYECİLİĞİ

HDP'nin yerel seçim hazırlıkları içinde yerel yönetim anlayışı ve aday profiliyle ilgili de çalışmalar yapıldı. Çalışmalarda ekolojik belediyecilik, kadın belediyeciliği gibi yaklaşımların daha somut hale getirilmesi gerektiği üzerinde duruldu, yerel seçimlerde projelerle sahaya inilmesinin önemine değinildi.

Nergis Demirkaya - Gazete Duvar

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.