HDP Sözcüsü Oluç: Demokrasi Güçleri İsterse CHP Adaylarını Destekleriz

HDP Sözcüsü Oluç: Demokrasi Güçleri İsterse CHP Adaylarını Destekleriz

HDP Sözcüsü Saruhan Oluç “Bizden talepte bulunan demokrasi güçler CHP adaylarının ihtiyaca cevap olacağını düşünür ve desteğimiz isterse biz de destekleriz” dedi

A+A-

DW Türkçe'den Tunca Öğreten'in haberine göre: Oluç, partisinin 31 Mart'taki yerel seçimlerde İstanbul, Ankara ve İzmir'de aday göstermeme kararına açıklık getirdi.

HDP'nn aday göstermeme kararı CHP ve İYİ Parti ile işbirliği yapıldığı yönünde yorumlanmış, bunun sadece üç büyükşehirle sınırlı kalmayacağı, HDP'nin yedi yerde aday çıkarmayacağı öne sürülmüştü.

HDP Sözcüsü, partisinin yerel seçimlerde Türkiye'nin batısıyla ilgli farklı bir stratejisi olduğunu anlattı: "Türkiye saldırgan, savaşa, işgale ve çatışmaya dayanan, imzaladığı uluslararası sözleşmeler umursamayan AKP-MHP koalisyonu tarafından yönetiliyor. Bu koalisyonun bütün alanlardaki politikalarının sınırlanması, geriye püskürtülmesi son derece önemli. Bu nedenle AKP-MHP koalisyonunun egemenlik alanını daraltacak her türlü demokratik adım meşrudur. Biz de bu konuda adım atanlarla birlikte hareket etme kararı aldık".

Bu anlamda ‘Millet İttifakı'na destek açıklaması yapmadıklarını hatırlatan Oluç, "Demokrasi konusunda kararlı ve istekli olduğunu gördüğümüz adayları destekleyeceğiz" dedi. Oluç şöyle devam etti: "Demokrasi ve barış için fedakârlık yapmaya, üç büyük şehirde aday çıkarmamaya karar verdik. Bizden talepte bulunan demokrasi güçler CHP adaylarının ihtiyaca cevap olacağını düşünür ve desteğimiz isterse bizde destekleriz”

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.