HDP Van Milletvekili için fezleke hazırlandı

HDP Van Milletvekili için fezleke hazırlandı

Van'da çeşitli tarihlerde yaptıkları konuşmalar nedeniyle HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan ile HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir hakkında fezleke hazırlandı.

A+A-

Van Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan fezlekelerde, HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan'ın 2 Mart 2017 tarihinde, HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir'in ise 8 Mart 2017 tarihin Van'da katıldıkları programlarda “terör örgütü mensuplarını meşrulaştırmaya kalkışmış olup, terör suçunu ve suçlusunu övme, ayrıca terör propagandası yapma” suçlarını işledikleri belirtildi.

Anayasanın 83. maddesine istinaden milletvekilleri Ertan ve Taşdemir'in dokunulmazlıklarının kaldırılması talebinde bulunulan fezlekeler, TBMM Başkanlığına sunulmak üzere Adalet Bakanlığına gönderildi. Ertan ve Taşdemir'in halen milletvekili olmaları nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 83. maddesi gereğince yasama dokunulmazlığına sahip oldukları kaydedilen fezlekelerde, belirtilen suçlardan dolayı haklarında soruşturma yapılabilmesinin TBMM Başkanlığı tarafından yasama dokunulmazlığının kaldırılması şartına bağlı olduğuna, bu nedenle de fezlekelerin ekleriyle gönderildiğine yer verildi. (iha)

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.