HDP Yüksekova'da miting düzenledi

HDP Yüksekova'da miting düzenledi

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde ‘Senle Değişir’ şiarı ile bir miting düzenledi.

A+A-

fotoicYÜKSEKOVAGÜNDEM
Mitinge HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP Hakkari adayları Sait Dede ve Özgür Zeydanoğlu, eski milletvekilleri Hamit Geylani ve Esat Canan, HDP Hakkari aday adayları, Yüksekova ilçe teşkilatı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yüksekova Şehir Stadı'nda saat 13.00'da başlayan miting için çevrede yoğun güvenlik önlemleri alınırken, miting alanı HDP bayrakları, HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş ve HDP Eş Genel Başkanlarının posterleri ile donatıldı.

"HERKES BİR TERCİHTE BULUNACAK"

Mitingte toplanan kalabalığa hitap eden HDP Eş Genel Başkanı Buldan, "24 Haziran kaderimizi değiştirecek önemli bir tarihtir. Onun için bölgede son mitingimizi bugün Gever'de yapıyoruz. Bu son mitingimiz, artık mitingimiz yok. Artık zaferimiz var. Başarımız var. Bölgede yarın Van'da bir mitingimiz var, oraya Sezai Başkanımız katılacak. Van İzmir'i selamlayacak. Bende İzmir'de olacağım son mitinglerimizi tamamlamış olacağız. 2 gün sonra yapılacak olan seçimde herkes bir tercihte bulunacak. Herkes bir tercih yapacak. Ya aydınlıktan yana bir tercih yapılacak ya karanlığa devam diyecekler, karanlığa oy basacaklar. Ama bu ülkenin tarihi hep karanlıklarla dolu biliyorsunuz. Bu ülkenin tarihi hep zulümlerle dolu. Artık karanlık bir tarih değil aydınlık bir gelecek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"CEZAEVİNDE Kİ TEMSİLCİLERİNİZE BİNLERCE SELAM GÖNDERİYORUZ"

Buldan, "Barış dolu bir gelecek istediklerini kaydederek, "Gever, bir barış kentidir. Buradaki insanlar, burada yaşayan insanlar her zaman barış mücadelesini vermiştir. Hiçbir zaman savaştan yana olmamıştır. Tercihlerini her zaman barıştan yana kullanmıştır. Ama 16 yıllık AKP hükümeti, AKP iktidarı Gever'e, Gever halkına, gençlere, kadınlara her zaman zulüm etmiştir. Sizin iradenize her zaman el koymuştur. Seçtiğiniz temsilcileri ellerinizden almıştır. Belediye başkanlarınızı, milletvekillerinizi tutuklamış cezaevine koymuştur. Buradan cezaevlerindeki yoldaşlarımıza sizin temsilcilerinize sevgili Abdullah Zeydan'a, Selma Irmak'a binlerce selam gönderiyoruz. Yine sizin iradeniz olacak olan 24 Haziran tarihinde seçilecek olan ancak şuanda Diyarbakır cezaevinde olan bir kadın arkadaşımız sevgili Leyla Güven'e buradan selamlarımızı gönderiyoruz. Size büyük bir haksızlık yapıldı. Kimi seçtiyseniz cezaevine gönderdiler. Biz o kayyum anlayışını o beton anlayışını 24 Haziran tarihinde sandıklara gömeceğiz. Ve onlara ders vereceğiz" dedi.

"DEMİRTAŞ'IN MİTİNGİNE BİR TEK ZEYDAN KATILIYOR, ONUN İÇİN ÇOK ŞANSLI"

Buldan, "Herkesin gönlü, vicdanı eşit bir yaşamdan yana kendi kimliğimizle, kendi dilimizle ve kendi kültürümüzle bu coğrafyada yaşam hakkı istiyoruz. İşte HDP bunun için var. İşte Selahattin Demirtaş bunun için var. Sevgili cumhurbaşkanı adayımız Selahattin Demirtaş, Edirne cezaevinde. Sizin vekiliniz sayın Abdullah Zeydan Selahattin Demirtaş'la birlikte kalıyor. Çok şanslı bir vekili çünkü Selahattin Demirtaş'ın mitingine bir tek Zeydan katılıyor. Onun için çok şanslı. Demirtaş dört divar arasında kendi başına mitingler düzenliyor. Ancak onları zindanlara koyan anlayış zannediyor ki Selehattin Demirtaş'ın sesi hiçbir yere gitmiyor. Ama bugün görüyoruz Gever'de herkes Selehattin Demirtaş olmuş. Herkes birer Demirtaş olmuş. Selahattin Demirtaş'tan ve HDP'den öyle korkuyorlar ki her gün bir iftira, bir yalan. Demirtaş Recep Bey'in korkulu rüyası olmuş, her gece rüyalarına giriyor. Onun içinde ne konuştuğunu bilmiyor. Her gittiği yerde saçmalıyor. Her gittiği yerde yalan söylüyor. Ama haklı Selehattin Demirtaş gibi bir insanın rüyasında görmek elbette ki kolay değil fakat 2 gün daha o rüyayı görecek ondan sonra Selahattin Demirtaş'ı karşısında görecek. Bizi görmezlerden gelenlere en büyük cevabımızı iki gün sonra vereceğiz" şeklinde konuştu.

Buldan'ın konuşmasının ardından sahneye HDP Hakkari adayları ve ilçe teşkilatı çağrıldı.

Miting; müzik gruplarından Çarnewa, Hivron ve müzisyen Mem Ararat'ın şarkıları ile son buldu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.