Hesapları bir SMS ile...

Hesapları bir SMS ile...

Dolandırıcılar her gün yeni bir yöntemle vatandaşları tuzağa düşürmeye devam ediyor. KKTC merkezli bir internet oyun sitesinin adını kullanan dolandırıcılar ‘tekno marketten hediye çeki kazandınız’ diyerek ağına düşürdükleri vatandaşların gsm hatlarına ta

A+A-

İnternet ve cep telefonu üzerinden dolandırıcılık yapan simsarlar, her geçen gün yeni yöntemler geliştiriyor. Bu kez KKTC'deki www.levelci.com adlı internet Oyun sitesinin adını kullanarak halkı dolandıran simsarlar, kişi başına yaklaşık 300 lirayı aşan vurgunlar yapıyor.

Milliyet gazetesinden Arif Balkan'ın haberine göre dolandırıcılar, sosyal medya üzerinden harekete geçerek ‘tekno marketten hediye çeki kazandınız' diyerek ağına düşürdükleri vatandaşların gsm hatlarına tanımlı mobil hesabından kendi hesaplarına usulsüz para aktarıyorlar. Simsarlar, vatandaşların şüphelenmemeleri için birinci derece yakınlarının sosyal medya hesaplarını ele geçirirken, yeni dolandırıcılık yöntemi şöyle işliyor:

İlk önce Facebook hesabı gidiyor

İlk olarak bir kişinin Facebook hesabını ele geçiren dolandırıcılar, bu kişinin arkadaş listesindeki birinci derece yakınlarını tespit ediyor. Ardından mesajlaşma programı üzerinden normal bir sohbet başlıyor. Hal hatır sorma faslından sonra dolandırıcılar, her şeyden habersiz olan vatandaşa tekno marketlerden indirim kazandığını ve bunu akrabası olarak paylaşmak istediğini söylüyor. Mesajlaşma programı üzerinden önce gsm hattının faturalı olup olmadığı soruluyor. Olumlu cevap alındıktan sonra bu kez karşısındaki kişiden telefon numarasını isteyip, 5523'e ‘Evet' yazıp mesaj atmasını söylüyor.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.