İçecekler ve faydaları

İçecekler ve faydaları

Her gün tükettiğimiz içeceklerin hiç bilmediğiniz yararları var.

A+A-
Kahve: Şeker hastalığına yakalanma riskini düşürüyor. Antidepresan etkisi de vardır. Ancak kafein nedeniyle aşırıya kaçmamak gerekir.

Saf meyve suları: Kalori ve şeker içerikleri yüksek olabileceğinden makul miktarlarda (günde 1-2 bardak) tüketilmesi uygundur. Vücuda direnç kazandırır. Tokluk hissi verir.



Sebze suları: Meyve sularına göre daha az kalori ve şeker içerir. Suyu sıkılan sebzenin içeriğine paralel olarak fayda göstermektedir.

Süt: Sütün içerdiği kalsiyum sadece kemiklere değil, düzenli kalsiyum alımının kilo alma riskinde de azalma yarattığı tespit edilmiştir.

Çay: Çayın her çeşidi vücudumuza fayda getirmektedir. Diş sağlığına ve kalbe iyi geliyor. Yeşil çay ise daha fazla antioksidan içeriyor. Ancak siyah çay tüketimi günlük makul miktarlarda önerilmekle beraber fazla tüketilmesi demir eksikliğine sebebiyet verdiğinden aşırıya kaçılmamalıdır.



Su: Yararları saymakla bitmeyecek olan suyun tırnağımızdan, saçımıza, böbreğimizden bağırsağımıza kadar önemi var. Yetersiz su tüketiminin vücudu dehidratasyon adı verilen susuzluk durumuna sokacağı biliniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.