İddia: ABD Kaşıkçı için Prens'e 72 saat verdi

İddia: ABD Kaşıkçı için Prens'e 72 saat verdi

ABD'nin Suudi Arabistan'a, Cemal Kaşıkçı'nın kaybolması konusundaki iç soruşturmayı tamamlaması için 72 saat süre verdiği öne sürüldü. Buna göre, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Suudi veliaht prensi Muhammed bin Selman'ı 'durumu sahiplenmesi' için uyard

A+A-

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Suudi Arabistan'a yaptığı ziyarette Veliaht Prens Muhammed Bin Selman'a, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla ilgili soruşturmayı sonuçlandırması için 72 saat süre tanıdığı öne sürüldü. İddiaya göre Pompeo, yaşananların gözardı edilecek bir durum olmadığını söyleyerek, soruşturmanın hızla sonuçlanmaması halinde ülkenin dünya sahnesindeki itibarının zedeleneceği uyarısında bulundu.

ABD'de yayın yapan Axios sitesinin haberine göre, Pompeo Prens'e ‘durumu sahiplenmesi gerektiğini' söyledi. Görüşme hakkında bilgisi olan bir yetkiliye dayandırılan haberde, Pompeo'nun uluslararası baskının arttığını söylediği ve zaman daralırken iç soruşturmanın 72 saat içinde tamamlanması gerektiğini vurguladığı belirtildi. (Dış Haberler)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.