İlçenin Tek Tekstil Atölyesi Pazarlama Sorunu Yaşıyor

İlçenin Tek Tekstil Atölyesi Pazarlama Sorunu Yaşıyor

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, 6 yıl önce derme çatma tek makinayla başlayan Cankurtaran çifti şimdi 20 makinayla tekstil atölyesi kurdu. Pazarlama sorunu yaşayan girişimci çiftler, iş adamlarından destek bekliyor.

A+A-

İlçeye 10 kilometre uzaklıkta bulunan Köprücük Köyünde yaşayan Zeliha ve Ercan Cankurtaran çifti, 6 yıl önce kendi imkanlarıyla köyde bir makinayla başlayıp 20 makina ile tekstil atölyesi kurdu. Cankurtaran çifti Kurdukları atölyede eşofman, tişört, mont gibi her türlü tekstil işinin yapıldığını belirterek tek sıkıntılarının pazarlama olduğunu söyledi.

Çocukluğunun tekstilde geçtiğini söyleyen Zeliha cankurtaran, “ Evlendikten sonra eşimle birlikte bir makinayla başladık. Şimdi 20 makinalı bir atölyemiz var. Makinalarımız çoğaldıktan sonra buradaki insanlara destek olabilmek için atölyemizi kurduk." dedi.

Pazarlamada sıkıntı yaşadıklarını belirten Cankurtaran, "Atölyede iş öğretiyoruz, dikiyoruz ve iş alan olmadığı için toptan satamadığımız için ciddi anlamda sıkıntı çekiyoruz" ifadelerini kullandı.

‘YÜKSEKOVA'NIN SANAYİLEŞMESİ GEREKİR'

İlçenin sanayileşmesi üzerine birçok alanda iş imkanların doğacanı söylen Zeliha Cankurtaran, “ Eşimle birlikte kendi çabalarımızla iki odayı birleştirip dükkan yaptık. İşimize bu şekilde devam etmeye çalıştık.” dedi.

İŞ ADAMLARINA SESLENDİ

Köyde 6 yıldır çalıştıklarını anlatan Cankurtaran, büyük bir atölye kurmak, işlerini daha da büyütmek için yetkililerden destek bekliyor. Özellikle Hakkari ve Yüksekova esnafına çağrıda bulunan Cankurtaran, "Yüksekova esnafının İstanbul yerine tekstil ürünlerini bizden almalarını bekliyoruz. Aynı ürünleri burada üretebiliriz. Şu anda eşofman üretiyoruz. En büyük sıkıntım, şu anda pazarlamadır. Yüksekova ve çevre illerdeki iş adamlarını bekliyoruz. Gelip baksınlar. Tandır evini tekstil atölyesine çevirdik. İnandık, başladık ve üretime başladık. Destek verilirse daha iyi yerlere geleceğimize inanıyoruz" dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.