Irak Başbakanı: Türkiye Musul'u kurtarma operasyonuna katılmayacak

Irak Başbakanı: Türkiye Musul'u kurtarma operasyonuna katılmayacak

Irak Başbakanı Haydar İbadi, '“Türkiye Musul'u kurtarma operasyonuna katılmayacak. Ankara'nın ülke içindeki güçlerini geri çekmesini talep ediyorum' dedi.

A+A-

Irak Başbakanı Haydar İbadi, yaptığı açıklamada, Federal Kürdistan Bölgesi'nin şeffaf bir şekilde petrol ihraç etmesi gerektiğini söyleyerek, “Erbil ile petrol konusunda müzakere yapmak amacıyla petrol ihracatının şeffaf bir şekilde gerçekleşmesini sağlamak için çaba sarf edeceğiz” dedi.

Bağımsızlık ve referandum konularına değinen İbadi, “Kürdistan'ın Irak'tan ayrılmasına yönelik bir niyet yok. O zaman, referandumun neden yapılacağını soruyorum?” ifadelerini kullandı.

Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani'nin Bağdat'ı ziyaret edeceğini dile getiren İbadi, “Görüşmede Musul'u kurtarma operayonuyla birlikte iki taraf arasındaki ilişkileri masaya yatıracağız” diye konuştu.

Operasyonun tarihine ilişkin Irak Başbakanı, güvenlik güçleri hazır olduğunda Musul operasyonunu başlatacaklarını söyleyerek şunları ekledi: “Türkiye Musul'u kurtarma operasyonuna katılmayacak. Ankara'nın ülke içindeki güçlerini geri çekmesini talep ediyorum.”

Irak Başbakanı, bazı bakanların parlamento tarafından görevden alınmasına ilişkin, “Maliye ve Savunma bakanları olmadan olmaz” sözleriyle tepki göstererek, güvenoyu oylamalarının şeffaf bir şekilde yapılmasını istedi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.