Irak: Suriye'ye asker gönderebiliriz

Irak: Suriye'ye asker gönderebiliriz

Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi, ABD'nin çekilmesi sonrasında Suriye'ye asker gönderebileceklerini söyledi. Abdülmehdi, bu seçeneğin gündemde olduğunu söyledi.

A+A-

ABD'nin Suriye'den çekilme kararı, IŞİD'in insani açıdan büyük yıkım yarattığı bir diğer ülke olan Irak'ta da yakından izleniyor. Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi, ABD'nin çekilmesinden sonra komşu Suriye'ye asker gönderebileceklerini açıkladı.

IŞİD'in yeniden güçlenip yayılmasından ve Irak'a bir mülteci akınından endişe ettiklerini söyleyen Abdülmehdi, ‘Irak'ı sınır ötesi tehditlerden korumak için bütün seçenekleri gözden geçirdiklerini' söyledi. Irak Başbakanı, ABD'den Suriye'ye asker gönderme yönünde bir talep almadıklarını ama bu seçeneğin ‘dolaşımda olduğunu' açıkladı. Abdülmehdi, “Irak kararlarını dostlarına ve komşularına danışarak verecek'' dedi.

Irak'ın Suriye'de hiç askeri yok ancak İran destekli Iraklı milisler Suriye'nin bazı noktalarında Irak hükümeti adına savaşıyor. IŞİD'in son olarak sıkıştırıldığı sınır bölgesinde de, Irak hükümeti geçmişte hem Suriye Demokratik Güçleri, hem de Suriye ordusu ile ortak operasyonlar düzenlemişti.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.