İran'da virüsten ölenlerin sayısı 19'a yükseldi

İran'da virüsten ölenlerin sayısı 19'a yükseldi

Korona virüsü konusunda dünyadaki tedirginlik artıyor. Virüs son olarak Güney Kore'deki bir Amerikan askerine bulaşırken, Fransa'dan da bir ölüm haberi geldi. İran ise ölü sayısının 19'a yükseldiğini açıkladı. İşte son gelişmeler...

A+A-

Çin'den dünyaya yayılan korona virüsü küresel çapta endişe yaratmaya devam ediyor. Dünya çapındaki ölü sayısı 2 bin 700'ün üzerine çıktı, son olarak Güney Kore'de bir Amerikan askerine virüs bulaştı. İşte son gelişmeler…

FRANSA'DA ÖLÜ SAYISI İKİYE ÇIKTI

  • İtalya'daki ölü sayısı 11'e yükselirken, bugün Fransa'dan da bir ölüm haberi geldi. Fransız sağlık bakanlığı, ülkedeki vaka sayısının da 17 olduğunu açıkladı. Fransa'da 15 şubat günü, 80 yaşındaki bir Çinli turist korona virüsü nedeniyle ölmüştü.

İRAN'DA 19 ÖLÜ

  • İran Sağlık Bakanlığı, ölü sayısının son 24 saatte 19'a yükseldiğini açıkladı. Yeni vaka sayısı 44 olarak verildi. Buna göre, İran'daki toplam vaka sayısı 139'a yükseldi.

GÜNEY KORE'DE ABD ASKERİNE BULAŞTI

  • ABD'nin Güney Kore'deki bir askerinde korona virüsü tespit edildi. ABD'nin Kore Askeri Gücü'nün (USFK) yaptığı açıklamada, bir askerde testin pozitif çıktığı, gerekli önlemlerin alındığı belirtildi. Askerin son dönemde hem Camp Carroll hem de Camp Walker üslerini ziyaret ettiği öğrenildi.

BAHREYN'DE ÜÇ YENİ VAKA

  • Bahreyn'de üç kişide daha korona virüsü tespit edildiği açıklandı. Ülkedeki toplam vaka sayısı 26'ya çıktı. Vakaların 23'ünün ülke içinde seyahat etmiş kişiler olduğu belirtildi.

SEYAHAT YASAKLARI YAYILIYOR

  • Dünya çapında farklı ülkeler arasında virüse karşı alınan seyahat önlemleri giderek yaygınlaşıyor. Filipinler son olarak Güney Kore'nin bazı bölgelerinden kimseyi ülkeye almayacağını açıkladı. Kuveyt de Güney Kore, İtalya, Tayland, Singapur, Japonya, Çin, Hong Kong ve İran'dan gemileri yasakladı.

TAYLAND'DA ÜÇ YENİ VAKA

  • Tayland'da üç kişi daha virüse yakalandı, toplam sayı 40'a yükseldi.

ÇİN'DE 52 ÖLÜM DAHA GERÇEKLEŞTİ

  • Çinli yetkililer, bir günde 406 yeni vaka görüldüğünü, 52 ölüm gerçekleştiğini açıkladı. Ülkedeki toplam vaka sayısı şu an için 78 bin 64, ölü sayısı da 2 bin 715 olarak veriliyor.

OLİMPİYAT ERTELENEBİLİR

  • Temmuz ayında Japonya'da düzenlenmesi planlanan Olimpiyat Oyunlarının ertelenme ihtimali gündemde. Uluslararası Olimpiyat Komitesi üyelerinden Dick Pound, iptal senaryosunun muhtemel olduğunu söyledi.

HİÇ VAKA GÖRÜLMEYEN SAN FRANCISCO'DA ACİL DURUM

  • ABD'nin San Francisco kentinde hiç vaka görülmemesine rağmen önlem olarak acil durum ilan edildi. Kent yönetimi, hazırlıkları ve farkındalığı artırmak için böyle bir karar aldıklarını açıkladı. (DIŞ HABERLER)
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.