İtalya ve İran'da koronavirüsü alarmı

İtalya ve İran'da koronavirüsü alarmı

Korona virüsünden iki kişinin öldüğü İtalya'da, toplam vaka sayısı 100'ü geçti. Seria A'da bu akşam oynanacak üç futbol maçı iptal edilirken, ülkenin kuzeyindeki iki bölgede de 50 bin kişi karantina altına alındı. Komşu İran'daysa ölü sayısının sekize, en

A+A-

Korona virüsü salgınında Çin'deki yeni vaka sayısının azaldığı belirtilirken, İtalya, Güney Kore ve İran'daki sayılar yükseliyor. Dört kişinin öldüğü Güney Kore'deki vaka sayısı 602'ye, İran'da 43'e yükseldi. İki kişinin öldüğü İtalya'da toplam vaka sayısı 100'ü geçti.

Koronavirüsü konusunda dünyadaki son gelişmeler özetle şöyle:

İTALYA DİKEN ÜSTÜNDE: VAKA SAYISI 100'Ü GEÇTİ

  • İki kişinin öldüğü İtalya'daki vaka sayısının dört kat arttığı açıklandı. Ülkenin kuzeyindeki Lombardiya ve Veneto bölgelerindeki 11 kasabada yaşayan 50 bin kişiye sokağa çıkmama uyarısı yapıldı. Lombardiya Valisi Attilio Fontana, bölgedeki vaka sayısının 89'a çıktığını açıkladı. Bu veri, İtalya'daki toplam vaka sayısının 100'ü geçmesi anlamına geliyor.

Karantina altındaki İtalyan kasabası Castiglione D'adda'da sokaklar bomboş.

SERIE A'DA ÜÇ MAÇ İPTAL EDİLDİ

  •  İtalyan hükümeti dün gece geç saatte virüsle mücadele önlemlerini açıklarken, ülkenin futbol ligi Serie A'da bu akşam oynanacak Inter-Sampdoria, Verona-Cagliari ve Atalanta-Sassuolo maçları iptal edildi.

İRAN'DA VAKA SAYISI 43 OLARAK AÇIKLANDI

  • İran'da ölü sayısının sekiz yükseldiği açıklandı. İranlı yetkililer, enfekte olduğu tespit edilen kişi sayısını da 43 olarak açıkladı.

GÜNEY KORE'DE İKİ ÖLÜM

  • Güney Kore'den bu sabah yapılan açıklamada, bir gün içinde 46 yeni vaka görülmesiyle enfekte olanların sayısının 602'ye yükseldiği belirtildi. Ülkede virüs nedeniyle dört kişinin öldüğü açıklanmıştı.

ÇİN'DE HUBEY DIŞINDAKİ VAKA SAYISI AZALDI

  • Çin'de bir gün içinde 648 yeni vaka tespit edildi. Bu vakaların sadece 18'i, virüsün merkez üssü olan Hubey eyaletinin dışında görüldü. Çin'deki toplam ölü sayısı 2 bin 442'ye, vaka sayısı 76 bin 936'ya çıktı.

JAPONYA SAĞLIK BAKANI ÖZÜR DİLEDİ

  • Japonya'da 27 yeni vaka daha tespit edilmesiyle enfekte olanların sayısı 127'ye yükseldi. Japonya Sağlık Bakanı Katsunobu Kato, bir yolcu gemiisnde iki hafta boyu karantina altında tutulduktan sonra dışarı çıkmasına izin verilen bir kadında sonradan virüs görülmesi nedeniyle halktan özür diledi. Gemiden inmesine izin verilen 23 kişiye daha yeniden test yapılacak.

DSÖ'DEN UYARI

  • Dünya Sağlık Örgütü, Çin dışındaki vakaların sayısının hâlâ az olduğunu ancak başka ülkelerde Çin'le doğrudan bağlantısı görülmeyen vakaların endişe verici olduğunu açıkladı. Virüsün Çin dışında görüldüğü ülke sayısı şu an için 26. (DIŞ HABERLER)
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.