'İzinsiz drone uçuran' TRT çalışanlarına gözaltı

'İzinsiz drone uçuran' TRT çalışanlarına gözaltı

Myanmar'da TRT World için çalışan iki gazeteci, tercümanları ve şoförleri izinsiz drone kullanmak suçlamasıyla gözaltında. Gazeteciler üç yıla kadar hapis cezası alabilir.

A+A-

Müslümanların milliyetçi bir şiddet kampanyasının hedefi olduğu Myanmar'da, TRT World için çalışan dört kişinin dünden bu yana gözaltında olduğu ortaya çıktı. Parlamento binasının yakınlarında izinsiz drone uçurmakla suçlanan bu kişiler üç yıla kadar hapis cezası öngörülen bir yasayı ihlal etmekle suçlanabilir.

Reuters'ın haberine göre, gözaltına alınan dört kişinin isimler şöyle: TRT World için çalışan Singapur vatandaşı gazeteci Lau Hon Meng be Malezya vatandaşı gazeteci Mok Choy; tercümanları Aung Naing Soe ve şoförleri Hla Tin. Bu kişilerin dün, ülkenin başkenti Naypyitaw'daki parlamento binasının yakınlarında izinsiz drone uçurdukları için gözaltına alındığı açıklandı.

Myanmar polis sözcüsü Myo Thu Soe Reuters'a yaptığı açıklamada, gazetecilerin drone'u ülkeye yasadışı yollardan soktuğunu belirterek dört kişinin İhracat ve İthalat Yasası'nı ihlal etmekle suçlanacağını söyledi. Sözcü, gözaltı süresinin 15 güne çıkarılması için mahkemeye başvurduklarını, iddianamenin de hazırlanmakta olduğunu anlattı. TRT'den yapılan açıklamadaysa, gazetecilerin serbest bırakılması için Myanmar hükümetiyle temasların sürdüğü belirtildi. (Dış Haberler)

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.