Kadıköy Belediyesi'ne yurtdışı yasağı

Kadıköy Belediyesi'ne yurtdışı yasağı

İstanbul Valiliği, Kadıköy Belediyesi'ne yurtdışına çıkış yasağı koydu. Karara tepki gösteren Belediye Başkanı 'Biz ülkemizi iyi bir şekilde temsil etmenin gururunu yaşarken bu yasak anlaşılabilir bir durum değildir' dedi.

A+A-

Kadıköy Belediyesi'nin Avrupa Bölgeler Kurulu toplantısına katılmak için İstanbul Valiliği'ne yaptığı başvuruya onay verilmedi. İçişleri Bakanlığı'nca OHAL kapsamında yapılan düzenlemeyle, belediye başkanları bakanlıktan, belde belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve il genel meclisi üyelerinin yurt dışına çıkabilmek için bulundukları ilin valisinden yazılı izin almadan yurtdışına çıkışı yasaklanmıştı.

Odatv'nin haberine göre, yurtdışına çıkışları İçişleri Bakanlığı iznine bağlanan Kadıköy Belediye Meclis üyeleri yazılı onay zamanında gelmediği için yurtdışında davetli oldukları bir konferansa katılamayacak.

Kadıköy Belediyesi Belediye Meclis Üyeleri; Kübra Küçükerden Koçan, Mesut Kösedağı ve Soydan Alkan'ın Avusturya'da 31 Mayıs 2017-2 Haziran 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Avrupa Bölgeler Kurulu toplantısına davet edildi. Kadıköy Belediyesi tarafından meclis üyelerinin toplantıya katılımları için 17 Mayıs'ta İstanbul Valiliği'ne yazı gönderildi.

Yazıda Kadıköy Belediyesi Meclis Üyeleri'nin Avrupa Bölgeler Kurulu'nun davetlisi olarak “Yenilikçilik ve Gençlik” konulu konferansa katılacakları belirtildi ve davet mektupları yazı ekine konuldu. Davet mektupları ile birlikte 17 Mayıs'ta İstanbul Valiliği'ne gönderilen yazıya onay gelmedi. Belediye meclis üyeleri onay gelmediği için Avrupa Bölgeler Kurulu toplantısına katılamayacak.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.