Kadın kursiyerlere süt işletme tesisleri gezdirildi

Kadın kursiyerlere süt işletme tesisleri gezdirildi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde “Mesleki eğitimlerin verilmesi” faaliyeti kapsamında açılan 'Sağlıklı Peynir Yapımı ve Pazarlanması Eğitimi' katılımcılarına, Yüksekova’daki süt işletme tesisleri gezdirildi.

A+A-

Peyniri uygun koşullarda bozulmadan muhafaza etmek ve damak tadına uygun hijyenik bir şekilde hazırlamak amacıyla planlanan gezi kapsamında; Süt Fabrikalarına Proje Kordinatörü Yıldız Kartal, Proje Teknik Danışmanı Mehmet Hasan Tekin ve Sağlıklı Peynir Yapımı ve Pazarlanması Eğitmeni Mehmet Çetin de kursiyerlerin denetimine katıldı.

Kurs katılımcılarının konuyla ilgili merak ettikleri sorular, uygulamalı olarak işletme tesislerinin çalışanları tarafından verilen cevaplarla karşılık buldu.

Özellikle imal edilen ürünlerin pazarlanmasına yönelik işletmelerin uyguladıkları faaliyetlerin aşamaları hakkında bilgi verilmesi, katılımcıların yoğun ilgisini gördü.

“ELDE EDİLEN GELİRİN EŞİT BİR ŞEKİLDE DAĞITILMADIĞINI GÖRMEKTEYİZ”
Gezi hakkında açıklamalarda bulunan Proje Kordinatörü Yıldız Kartal, ‘'Hakkari bölgemizde temel geçim kaynaklarından olan tarım ve hayvancılık faaliyetlerinden elde edilen gelirin eşit bir şekilde dağıtılmadığını görmekteyiz. Bölgemiz kadınlarının yapılan bu faaliyetlerde emeklerinin karşılığını alamamaları ve emeklerinin değerlendirilmemesi Kardelen Mesleki Eğitim ve İstihdam Derneği olarak bizi böyle bir projeyi uygulama noktasında harekete geçirmiştir. Bu tür ziyaretlerimiz kadın kursiyerlerimiz tarafından olumlu dönütler almaktadır. Projemizin amaçları doğrultusunda özellikle kadınlara yönelik olan bu çalışmamızın hedeflerine ulaşmasını gerçekleştirmek için bize sağladıkları katkılardan dolayı süt Fabrikalarının yetkililerine ve tüm çalışanlarına teşekkür ederiz” şeklinde konuştu. 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.