'Kadınlara ve çocuklara eğitim vermek istiyor'

'Kadınlara ve çocuklara eğitim vermek istiyor'

Yüksekova ilçesine bağlı Salkımlı Köyü'nde çocuk gelişim mezunu 19 yaşındaki Ümran Akmancı, 4 yıl önce boşaltılan ve köylüler tarafından odunluk olarak kullanılan 2 derslikli köy okulunu kendi imkanları ile temizleyip bakımını yaptı. Akmancı, temizliğini

A+A-

Hakkari Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'na bağlı Çocuk Gelişimi Bölümü'nde geçen yıl mezun olan Ümran Akmancı, ilçe merkezine 35 kilometre uzaklıkta bulunan Salkımlı köyüne dönerek burada yaşamaya başladı. Bir süre iş arayan ön lisans mezunu Akmancı, iş bulamayınca 4 yıl önce boşaltılan ve öğrencileri taşımalı olarak yakındaki Ortaç köyüne gönderilen tek katlı 2 derslikli okulu değerlendirmeye karar verdi. Kolları sıvayan Akmancı, işe köylü kadınlarla birlikte 4 yıldır odunluk olarak kullanılan okulu temizlemekle başladı. İmkanları ölçüsünde kırık pencerelerini naylonla kapatıp perde çeken, evlerinden getirdikleri halı, kilim parçalarıyla beton zeminini kapatan ve içine çocuklar için bir kaç parça oyuncak bırakan Akmancı, şimdi yetkililerden kendisine görev verilmesini bekliyor.

Büyük emek verdikleri okulda, okuma yazma bilmeyen kadınlara ve henüz okula başlamamış çocuklara eğitim vermek istediğini anlatan Akmancı, "Yaşadığım köyde birşeyler yapmak istiyorum. Çocuklara eğlenceli zaman, kadınlara ise okuma yazma öğretebilirim. Köyde uğraşacak birşey yok, kadınların da yapabilecekleri bir iş yok. Burayı köyün kadınları ile birlikte ve imkanlarımız ölçüsünde düzeltmeye çalıştık. Milli Eğitim Müdürülüğü'nden yetkililerin gelip, burayı görmelerini istiyoruz. Buraya geldiklerinde de temiz bir mekan görsünler diye çalıştık, temizledik ve düzelttik"dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.