Kadroya Geçecek Taşeron Çalışan Sayısı Açıklandı

Kadroya Geçecek Taşeron Çalışan Sayısı Açıklandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu kadro çalışması yapılan toplam taşeron işçi sayısını açıkladı. Taşeron düzenlemesinde ayrım yapılmadan çalışmanın sürdürüldüğü belirtildi.

A+A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu taşeron düzenlemesi kapsamında işlem yapılan işçi sayısını açıkladı. Bakan 1 milyon 20 bin kişiyle ilgili bir çalışmanın yapıldığını belirtti. 1 milyon 20 bin taşeron çalışanların ne kadarının başvurularının olumlu sonuçlanacağına dair detaylar önümüzdeki günlerde kurumlar tarafından belli olmaya başlayacaktır.

Bakan Sarıeroğlu açıklamasında taşeron düzenlemesinde asıl iş yardımcı iş ayrımı yapılmadığını belirtti. Herhangi bir deneme süresi veya eğitim seviyesi şartı da getirilmediğini belirtti.

Kamuda hali hazırda 100 bin işçi, belediye şirketlerinde de 90 bin işçinin olduğunu belirtti. Taşeron düzenlemesi ile de 1 milyon 20 bin kişi ile ilgili düzenleme yapıldığını açıkladı.

1 milyon 20 bin kişinin aracıların devreden çıkarılması ile direk kamu kadrolarına alındığını belirten Bakan, bunun çılgın bir proje olduğunu ifade etti. Taşeron başvurularının tamamlanmasının ardından 20 Şubat'a kadarki süreçte başvuru sonuçları açıklanacak. 10 günlük sürenin ardından kurumlar sonuçları yakında açıklamaya başlayacaktır.(www.mymemur.com.tr)

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.