Kamu Kurumlarına 500 Bin Yeni Personel Alınacak

Kamu Kurumlarına 500 Bin Yeni Personel Alınacak

Başbakan Binali Yıldırım, istihdam konusunda çok önemli açıklamalar yaptı. Kamuya 500 Bin yeni personel alınacağı konusunda bilgi verdi.

A+A-

Başbakan Binali Yıldırım, istihdam ile ilgili olarak müjde verdi. "TOBB'un her üyesi 1 kişi çalıştırsa 1,5 milyon ediyor. 500 bin de biz toplum yararına çalıştıracağız. Yani kamu kurumları alacak. Böylelikle 2 milyon oluyor. Çıraklık eğitimi falan rakam büyüyor." diyen Yıldırım, kamu kurumlarına yeni personel alımları olacağının sinyallerini verdi.

Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile İlgili Açıklama:

Başbakan Yıldırım: "15 senedir halkımıza hep doğruları söyledik. Bundan da hiç zarar görmedik. Yine doğruyu söylüyorum, Türkiye bu sistemle yoluna devam edemez. Çocuklarımız için, gençlerimiz için, geleceğimiz için, 2023 Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün muasır medeniyetler hedefini tutturmak için bu değişikliğe ihtiyaç var." dedi.

A Haber ve ATV ortak canlı yayınında "Başbakan ile Gündem Özel" programında değerlendirmelerde bulunan Başbakan Yıldırım'ın, özellikle istihdam konusunda söyledikleri dikkat çekti.

İstihdam Seferberliği:

Başbakan Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı istihdam seferberliği projesinin gidişatı ile ilgili bilgiler verdi.

2 milyon kişiyi iş sahibi yapma hedeflerinin olduğunu belirten Başbakan Yıldırım, "TOBB'un her üyesi 1 kişi çalıştırsa 1,5 milyon ediyor. 500 bin de biz toplum yararına çalıştıracağız. Yani kamu kurumları alacak. Böylelikle 2 milyon oluyor. Çıraklık eğitimi falan rakam büyüyor." sözlerini söyledi.

Bu seferberliğin devlete maliyetinin 11 milyar lira olduğunu belirten Başbakan Yıldırım, gündeme ilişkin konuşmalarına devam etti.

Kamuya alınacak olan 500 Bin kişi ile ilgili detaylar, alım bekleyen adaylar tarafından merakla bekleniliyor. (kamupersoneli.net)

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.