Kanser ilacı için Türkiye'ye yatırım yapılacak

Kanser ilacı için Türkiye'ye yatırım yapılacak

2015 yılında bio materyal ve stratejik önemi olan jenerik kanser ilaçların ham maddesini Türkiye'de üretmeyi planlıyorlar. Bu şekilde fiyatların düşmesi bekleniyor.

A+A-

Almanya’nın Frankfurt şehrinde faaliyet gösteren Phibio Gmbh şirketi 2015 yılı içinde Türkiye’de bio materyal ve stratejik önemi olan jenerik kanser ilaçlarının etken ham maddesi üzerine yatırımlarına başlamayı planlıyor.


Şirket yöneticilerinden Alican dikmen Türkiye’de son 10 yılda ilaç için ithalata 60 milyar dolarharcandığını belirterek bu oranın  yerli üretim ile azaltılabileceğini belirterek katma değeri yüksek olan jenerik (eşdeğer) kanser ilacı etken ham maddelerinin üretilmesi için yatırımlarını Türkiye'de yapacaklarını söyledi. Türkiye’nin bu alanda ithalata harcadığı para, ihracatın 9 katı kadar gerçekleşiyor.

Yerli üretim ile birlikte kanser ilaç fiyatlarının da buna bağlı olarak düşeceğini belirten Dikmen, “Bu yatırım ile birlikte ülkemizde kanser ilacı üretimi yapan firmaların da dışa bağımlılığını kaldırarak bütçesel anlamda maliyetlerin düşmesine katkı yapmayı hedefliyoruz. Böylelikle satın alma gücü düşük olan kitleler de  kanser ilaçlarına rahatlıkla erişebilecek” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.