Kanserli hücreler ısıyla yok edilecek

Kanserli hücreler ısıyla yok edilecek

Genç girişimcilerin 307 projesine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan destek geldi.

A+A-
100 bin lira hibe desteği verilecek sağlık projeleri arasında, 'kanserli hücrelerin ısı yöntemiyle yok edilmesi' de bulunuyor.

ÇAĞIN HASTALIĞINA 'ISI PROJESİ' İLE ÇÖZÜM BULACAK GENÇLERE DEV YARDIM

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın üç yıl önce başlattığı "Genç Girişimcileri Destekleme Projesi"nin 2013 yılı sonuçları belli oldu. Buna göre, toplam bin 539 projenin yarıştığı seçmelerde, 307 proje desteklenmeye uygun görüldü. Bakanlığın 100 bin liralık hibe desteği sağlayacağı projeler arasında 'kanserli hücrelerin ısı yöntemiyle yok edilmesi', 'genetik hastalıkları erken teşhis eden cihazı' ve 'semte göre değişen araç reklamı panosu' projesi var.

ODTÜ'DEN 51 PROJEYE DESTEK

Desteklenmesi uygun görülen toplam 307 projenin 51'inin ODTÜ'lü gençlere ait. ODTÜ'yü 20 proje ile İTÜ, 17 proje ile de Gazi Üniversitesi izliyor. En fazla proje, elektronik, bilişim teknolojileri ve telekomünikasyon alanlarında geldi. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, proje seçmelerinin sonuçlanmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, Teknogirişim Sermaye Desteği programını üniversite son sınıf veya yeni mezun, bilgili, donanımlı ve bir hayali olan gençler için hazırladıklarını söyledi. Ergün, "Bu projeyi, 'önemli bir firmada, yüksek maaşla çalışmak beni tatmin etmiyor. Ülkem için yapacak önemli projelerim var' diyen gençler için hazırladık" dedi. Geçmiş yıllarda yapılan değerlendirmelerde 740 gencin projesine destek verdiklerini hatırlatan Ergün, bu projelerinin bazılarının şirketleşme yolunda önemli mesafeler aldığını vurguladı.

SİLİKON VADİSİ'NE GİDECEKLER

Ergün, "Hibe desteği alan bu gençlerimiz kendi firmalarını kurdular hatta bazıları ortaklıklar bile kurmaya başladı. Bu desteği TÜBİTAK bünyesinde açtığımız bir başka program ile entegre ettik. Böylece ilk aşamada başarılı olan arkadaşlarımıza ikinci aşamada kullanabilecekleri 550 bin liralık ilave bir destek verebileceğiz. 10 tekno girişimcimizi Silikon Vadisi'ne gönderdik. Bu yıl 10 gencimizi daha Silikon Vadisi'ne göndereceğiz" diye konuştu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.