Kar 33 köy yolunu kapattı

Kar 33 köy yolunu kapattı

VAN ve Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi.

A+A-
Kar kalınlığı Van kent merkezinde 10, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde 15 santimetreyi buldu. Dün akşam saatlerinden itibaren kar yağışının etkili olduğu Van'da 33 köy yolu ulaşıma kapanırken, Bitlis'te kapalı olan 7 köy yolunun açılması için de çalışmalar sürdürülüyor.

Van'da güneşli hava, dün akşam saatlerinden itibaren yerini kar yağışına bıraktı. Bir anda bastıran kar, kent merkezi ve çevresini beyaza bürüdü. Zaman zaman tipi halinde etkili olan kar yağışı, trafiği aksatırken, bazı araçlar yolda kaldı. 33 köy yolunun kapalı olduğu Van genelinde, kent merkezindeki kar kalınlığı ise 10 santimetreyi ulaştı.

BİTLİS VE YÜKSEKOVA'DA 15 SANTİM KAR

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'de sabahı yoğun kar yağışı ile karşıladı. Yağışın etkili olduğu ilçede kar kalınlığının 15 santimetre olduğu belirtildi. Bugün kar yağışının olmadığı Bitlis'teki kar kalınlığını da 15 santimetre olduğu ve kapalı olan 7 köy yolunun ulaşıma açılmaya çalışıldığı kaydedildi. Meteoroloji yetkilileri, Van ve Yüksekova çevresindeki kar yağışının süreceğini bildirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.