Kar geçim kaynağı oldu

Kar geçim kaynağı oldu

Muş'ta etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken işsiz vatandaşların ise yüzünü güldürdü.

A+A-

Kent merkezinde yaklaşık 1,5 metreye ulaşan kar kalınlığı hayatı olumsuz etkilerken, işsiz vatandaşların da geçim kaynağı oldu. Ücret karşılığı çatı temizleyen işsiz vatandaşlar kış boyunca bu şekilde evlerine ekmek götürmeyi hedefliyor. Şehir merkezindeki 7 katlı binanın çatısını 10 kişilik ekiple temizleyen Zeki Meriç isimli vatandaş, Sağlık köyünde yaşadığını söyledi. İş imkanının kısıtlı olduğunu ifade eden Zeki Meriç, "Kar yağdığı zaman ekmek parası çıkarıyoruz. Kar yağmadığı zaman boş boş oturuyoruz. Çok tehlikeli bir iş yapıyoruz. Yedinci, sekizinci katta çalışıyoruz. Ekmek paramızı böyle kazanıyoruz" dedi.

Yaz mevsiminde kağıt toplayarak geçimini sağlayan Maşallah Uygur ise "Biz yazın başlayıp sonbahara kadar geri dönüşüm işi yapıyoruz. Kağıt, karton, plastik topluyoruz. Kar yağışı nedeniyle fazla iş imkanı bulamıyoruz. Biz de ekmek paramızı çıkartmak için çatılardaki karları temizliyoruz. Bu da tehlikeli bir iş, ama ekmek parası için yapıyoruz. Kar yağışı bir nevi bize ekmek kapısı oluyor. Biz de kazancımızı, ekmeğimizi bu şekilde çıkartıyoruz" diye konuştu.

Kendi iş yerinin çatısını temizleten Hakan Subaşı ise kar kalınlığının bir metreyi aştığını ve eleman tutup çatısını temizlediğini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.