Kar yağışı Ardahan'ı beyaza bürüdü

Kar yağışı Ardahan'ı beyaza bürüdü

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olmaya başlayan karla karışık yağmur ve kar yağışı ile Ardahan da beyaza büründü.

A+A-

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölgede havanın çok bulutlu ve yağışlı olması, yağışların yağmur, karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması öngörülüyor. Sıcaklıklarda yer yer 2-4 derecelik düşüşler görüleceği değerlendirilen bölgede, gece en düşük hava sıcaklığı Erzurum'da sıfırın altında 1, Erzincan'da sıfır, Kars'ta 1, Ağrı'da 2, Ardahan'da 3 ve Iğdır'da 10 derece kaydedildi.

“Ardahan beyaza büründü”

Ardahan, bu sabaha karşı yağan kar nedeniyle beyaz örtü ile kaplandı. Yağış, kentin yüksek kesimlerinde etkisini daha fazla gösterirken, kar kalındığı bazı yerlerde birkaç santimetreye kadar ulaştı. Hafta sonu tatili için plan yapanlar güne kar yağışı ile uyandı. Kentte gece soğuyan hava sabaha karşı yerini kar yağışına bıraktı. Tipiyle birlikte lapa lapa yağan kar Ardahan'a kışı geri getirdi. Yaza hazırlık yapılan kentte kar yağışı ile birlikte hava sıcaklığı da sıfırın altına düştü.

Ali Sait Taş isimli vatandaş, “Kış, Ardahan'a geri döndü. Bugün 9 Nisan ve lapa lapa kar yağıyor” dedi.
Kar ve tipi Ardahan'ın Posof ilçesinde de etkili oldu. 2550 rakımlı Ulgar Dağı yolunda sürücüler ilerlemekte güçlük çekti. Kış lastiklerini çıkarıp, yazlıkları taktıran sürücüler trafikte zor anlar yaşadı./iha

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.