Kara gömülen okulda çığ tehlikesi

Kara gömülen okulda çığ tehlikesi

Hakkari’nin Geçitli köyünde karda kaybolan okulun bu defa da çığ tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu belirten veliler, çocuklarının endişe içinde derslere girdiğini söyleyerek önlem alınmasını istedi.

A+A-
Kar kalınlığının yaklaşık 3 metreyi bulduğu 350 haneli, yaklaşık 3 bin nüfuslu Geçitli köyünde kar esareti hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Hemedan Mahallesi"nde kara gömüldüğü için öğrencilerin pencerelerden sınıflarına girdiği Geçitli Köyü İlköğretim Okulu'nun çatısının köylüler tarafından temizlendiği, bahçesinin ise İl Özel İdaresi Karla Mücadele ekipleri tarafından kardan arındırıldığı belirtilirken, bir dersliğin ise sınıfa giren yığınların pencerelerine zarar vermesi nedeniyle kullanılamaz hale geldiği belirtildi.

gecitli-1.20130123175130.jpg

150 öğrencinin eğitim gördüğü 3 derslikli okulun arka tarafından bulunan yüksek tepelerden inen çığların okulun duvarına çarparak durduğunu belirten köylüler, çığın şiddetiyle pencerelerin kırıldığını iddia etti. Köylüler, okulun halen çığ tehlikesi ile karşı karşıya bulunduğunu belirterek, daha önce gündüz saatlerinde inen çığı gördüklerini, şans eseri o sırada kimsenin okulda bulunmadığını anlattı. Bazı öğrenci velileri ise sınıfların içinde halen kar bulunduğunu belirterek, hizmetli personel olmadığı için çocuklarının sağlıksız bir ortamda eğitim gördüğünü iddia etti.

Durunkaya beldesi üzerinden Geçitli'ye bağlanan yolun bir haftadır kapalı olması nedeniyle ulaşımlarını Kato Dağı uzantısındaki yoldan karşıladıklarını belirten köylüler, bu yoldan köylerine araçlarla ancak 3 saatte ulaşabildiklerini ifade ederek yollarının bir an önce açılmasını istedi. Haber (İHA)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.