Karabey Köyü Sular Altında

Karabey Köyü Sular Altında

Yüksekova’da akşam başlayan sağanak yağmur, merkeze bağlı Karabey köyünde sele yol açtı. Merkeze 14 kilometre uzaklıkta bulunan köyde dağ yamacından gelen sel bir çok ev su altında kalarak maddi hasara neden oldu.

A+A-
MUSA DÜZENCİ -GÖKHAN YILDIZ - MAZLUM DURSUN - YÜKSEKOVAGÜNDEM

Köyün içini basan sel suları, bataklığa dönüşen köyde kışlık yakacakları ve yiyecekleri sular altında kalarak kullanılamaz hale geldi. Yağmur sonrası sel baskını yaşadıklarını belirten köylüler, evlerden çıkmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Köylülerden Adnan Arslan, 'Selden dolayı dükkânlarımız, tandır ve evlerimiz su altında kaldı müşterilerimiz geliyor dükkânlarımızı açamıyoruz. İçerdeki eşyalar kullanılmaz halde. Her sene halimiz böyle yetkililerden yardım bekliyoruz her sene bu olayı yaşıyoruz' dedi.
Dün akşam yağan yağmur sele neden oldu söyleyen Mehmet Arslan, hayvanlarımız ahırlarda mahsur kaldı her yer bataklık gidemiyoruz sabahtan beri ahırlarda aç duruyorlar. İki metre kar var karın altı hepsi su ilerleyemiyoruz dedi.



Sabah ekmek pişirmek için tandır evine giden Fahriye Karahan, her şey su üzerinde yüzüyor. Çocuklar evde aç mecburen suyu boşaltıp ekmek pişirmeme lazım dedi. Kovalarla suyu boşaltan Karahan, her sene yaşadığımız durum yetkililer neden buna bir çare bulmuyorlar illaki can mı alsınlar.

Köyü çamur içerisinde bırakan sel sularına Karayolları ekipleri 2 iş makinesi ile müdahale edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.