Karadenizli'nin Yüksekova Sevdası

Karadenizli'nin Yüksekova Sevdası

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde kestane satan Ordu'lu Fikret Şensoy bir Yüksekova sevdalısı olarak vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor.

A+A-
GÖKHAN YILDIZ - MAZLUM DURSUN - YÜKSEKOVAGÜNDEM

Yüksekova Cengiz Topel Caddesi üzerinde kurduğu tezgahı ile kestane satan ve yaklaşık 3 aydır Yüksekova"da olan Ordulu Fikret Şensoy vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor. Asıl mesleği Emekli Öğretmen olan Şensoy Evli ve 1 çocuk babası ve 2005"ten beri Yüksekova"ya gelip gittiğini dile getirerek,"" Yüksekova"yı ben seviyorum, Buraları aslında yaşanmayacak yerler değil, benim gibi yabancıların gelip görmeleri gezmelerinde birebir ilişkilere girmelerinde fayda var ve bende bir yanda bunu yapmaya çalışıyorum"" dedi.

"Yüksekova Batı"da Anlatıldığı Gibi Bir Yer Değil"

Yaklaşık 35 yıldır profesyonel çocuk tiyatrosu yaptığını ve Yüksekova"da da bu işi yapacağını dile getirdi. 2005 yılında gidilemeyen bölgelere gidip gezeceğini ve ilk Yüksekova"ya geldiği tarihin 2005 olduğunu dile getiren Şensoy, ""İnsanlarımızın kesinlikle önyargılı davranıp ta buralara gelmemeleri söz konusu değil, gelip görecekler, yaşayacaklar İnsanlarla iç içe olacaklar, oradaki ön yargılılarla, farklı insanların anlatımıyla ön yargılı davranmayacaklar. Yüksekova"nın insanları çok harika ve burada olmaktan da mutluluk duyuyorum"" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.