Karnelerini tarlada aldılar

Karnelerini tarlada aldılar

Şanlıurfa’da ailelerinin maddi durumu nedeniyle okula devam edemeyen ve tarım işçiliği yapan çocuklara karneleri tarlalarda verildi.

A+A-
Şanlıurfa merkez ve bazı ilçelerde maddi nedenlerden dolayı okula devam etmek yerine günlük 20 TL karşılığında pamuk ve çapa işlerinde çalışan çocuklar, karnelerini tarlada aldı. Öğrencilere karnelerini dağıtan Eğitim Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Halit Şahin, ""Şanlıurfa"mızın her yıl son sıralarda yer almasının sebebi, çocuklarımızın bu şekilde tarlalarda çalıştırılmasıdır. Çocuklarımızı okutup tarlalarda çalıştırmazsak onlar da başarılı olur. Bunun için yetkililerin bu işe el atmasını bekliyoruz” dedi.

Tarlada çalışan çocuklardan biri, “Ailemizin maddi durumu yok, onlara yardım etmek için çalışıyoruz. Biz de okumak istiyoruz. Bu işlerde çalışmak gerçekten çok zor. Hatta şimdi karnelerimizi aldık, birçok dersten kalmışız. Böyle devam ederse okulu bırakmak zorunda kalacağız” diye konuştu.

Tarlalarda çalışan çocukların çoğunluğunun kız olması ise dikkatlerden kaçmazken, pamuk işçilerinden biri, “Çocuklar tarla işinde çalıştıktan sonra akşamları da ev işlerinde çalıştırılıyor. Kız çocuklarının okuma şansı daha da az. Devletin bu çocukların halini görmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Çalışan kızlardan biri ise, ”Bizim de okumaya ihtiyacımız var. Şimdi sıcak havaya rağmen 20 TL karşılığında sabahtan akşama kadar alışıyoruz. Bu durumdan kurtulmak istiyoruz” dedi.

İHA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.