Karpuzun 7 önemli faydası

Karpuzun 7 önemli faydası

Yaz sıcağında içimizi serinleten, görüntüsüyle haşmetli meyve karpuz.

A+A-
Besin değeri
150 gram karpuz %92'si sudur. 12 gram karbonhidrat, 1 gram protein ve %2 lif içerir. A, C ve4 B1 vitaminleri vardır. Potasyum açısından zengindir. Ayrıca enzimler, organik asitler ve doğal şeker içerir ama her şeyden önce antioksidanlar açısından son derece zengindir.

Antioksidandır
Karpuz; C vitamini ve likopen, beta-karoten, lutein, zeaksantin ve kriptoksantin gibi antioksidan flavonoidlerin mükemmel bir kaynağıdır. Bu güçlü antioksidanlar yaşlanma ve hastalık önlemede önemli bir koruyucu olarak kabul edilir, serbest radikallere karşı vücudumuzu savunmamız önem kazanır.

Nemlendirir
Dehidratasyon riskini azaltırken, vücudun terleme yoluyla kaybettiği sıvı ve minerallerin yerine gelmesine yardımcı olur. Yaz susuzluğunu gidermek için mükemmel bir meyvedir.

İdrar söktürücü
Vücudun zararlı toksinlerini dışarı atmaya yardımcıdır. İdrar söktürücü özelliği vardır. Karaciğeri temizler, böbrek fonksiyonlarını uyarır.

Enerji verir
Karpuz; vitamin B6 ve B1 ve doğal enerji güçlendiricilere sahiptir. Magnezyum ve potasyum gibi minerallerin zengin bir kaynağıdır.

Bağışıklık sistemi
C vitamini, likopen ve diğer güçlü antioksidanların yüksek içeriği, doğal savunma artırır. Tüm bu bileşiklerin, hastalıkları önleyen serbest radikal hasarına karşı vücudumuzu korumak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için mükemmel bir yeteneği vardır.

Gözler
Likopen ve vitamin, karpuzda bulunan, göz sağlığı için çok önemli bileşiklerdir. Onlar makula dejenerasyonu ve diğer göz ile ilgili sorunlara karşı koruma sağlarken; gözleri korumaya yardımcıdır.

Tansiyon ve kalp
İçinde bulunan amino asit, magnezyum, kan basıncını dengeler. Tansiyonu düzenler ve kalp sorunlarına karşı koruyucudur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.