Kaşıkçı, birim amirleriyle bir araya geldi

Kaşıkçı, birim amirleriyle bir araya geldi

Hakkari’nin Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, Yüksekova ve Esendere belediyelerinin birim amirleri ile bir araya geldi.

A+A-

Yüksekova Cumhuriyet Başsavcısı Turgut Türkmen ve İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Çağrı Şentürk'ün de hazır bulunduğu yemekli toplantıda konuşan Başkan Vekili Kaşıkçı, “Hem şehir merkezinin hem de yeni yapılacak yerleşim yerlerinin yol, su, kanalizasyon ve altyapısının tamamlandığını ifade etti. Bin 830 konutun startının 1 Nisan itibari ile verileceğini belirten Kaşıkçı, dere ıslahı ile ilgili sorun kalmadığını, sadece çarşı merkezinde kalan dar bir mesafenin ilk etapta devre dışı bırakılacağını kaydetti. Teknik bir sıkıntı olmazsa Yüksekova ile Yeniköprü arasındaki yolu iyileştirmek için ihale yapacaklarını dile getiren Kaşıkçı, “Yeniköprü'ye mevcut yoldan değil de viyadük ve tünelden daha düzgün; çığ ve heyelan tehlikesi olmayan bir güzergahtan ilerlemiş olacağız. Van'ı Şemdinli'ye bağlayan çevre yolunu hizmete sunarak Şemdinli istikametine gidecek olan araçların geçiş güzergahını Cengiz Topel Caddesinden kesip çevre yoluna vereceğiz. Bu sayede ilçedeki trafik yoğunluğunu da azaltmayı ve rahatlatmayı hedefliyoruz. Yüksekova'da bu sene olmasa da gelecek sene bir yüksekokul binasının tamamlanması hedeflenmektedir. Yeri belirlenmiş, ama imarı ile ilgili sıkıntıların giderilmesi için çalışmalara belediyemiz tarafından devam etmektedir. Üniversiteye bağlı diğer birimler de ilgili yerlere ilave edildiği takdirde bir kampüse dönüşmesi yönündeki adımlarında atılacağını söyleyebilirim” dedi.

İlçemizde istihdamın sağlanması için organize sanayi bölgesi çalışmalarını başlatacaklarını kaydeden Kaşıkçı, “Baharın gelmesi ile birlikte iş yoğunluğunun da bir nebze azalmasıyla organize sanayi çalışmalarını başlatacağız. Yer olarak da Hakkari karayolu üzerinde kamuya ait alanda yapmayı planlıyoruz. Bütün gerekli çalışmalarımızı bitirdikten sonra sene sonunda bir organize sanayiye kavuşacağız” ifadelerini kullandı.
Atık su arıtma ile ilgili sıkıntıların giderildiğini ve projesinin tamamlanmak üzere olduğunu kaydeden Kaşıkçı, “Bu sene olmasa da gelecek senelerde onun süreçlerinin yapılacağını ve ihalesinin de tamamlanmış olacağını belirtebilirim. Katı atık depoları ile ilgili çalışmalar içerisindeyiz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bu çalışmalara yoğunlaştığını, ayrıca katı atıklarının da doğaya rastgele bırakılmış halde değil de onun içinde işlenilecek bir madde varsa ekonomiye kazandırılıp geri kalanını ise bertaraf edilmesi konusunda çalışmalar yürütüyoruz” diye konuştu.
İç gümrüklemenin de gelmesi ile üretim noktalarının yavaş yavaş oluşmaya başlayacağını dile getiren Başkan Kaşıkçı, İran ile yapılacak ticaretin altyapısını oluşturmak istediklerini, burayı düzenli bir ithalat-ihracat ve ticari merkeze dönüştürmeyi hedeflediklerini ve bunu da iç gümrükleme ile yapacaklarını söyledi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.