Kaşıkçı,Yüksekovalı Kayakçıları ziyaret etti

Kaşıkçı,Yüksekovalı Kayakçıları ziyaret etti

Yüksekova ilçe Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Mahmut Kaşıkçı, ilçeye Türkiye Kayak Federasyonuyla birlikte yapılan kayak merkezini ziyaret etti.

A+A-

YÜKSEKOVAGÜNDEM

İlçeye 15 kilometre uzaklıkta bulunan Kamışlı köyünde Türkiye Kayak Federasyonu ve Yüksekova Belediyesinin birlikte yaptığı kayak merkezini ziyaret eden Yüksekova Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, kayakçılar ile çalışmaları hakkında sohbet edip, mangal yaptı.

Burada Gazetecilere açıklamalarda bulunan Kaymakam Kaşıkçı, Kayak sporuna olan alakanın arttığını söyledi.

“HİÇBİR İLÇEDE BU KADAR MİLLİ SPORCUNUN OLDUĞU BİR YER YOKTUR”

Kaşıkçı,” Kayak sporcularımızın sayısı günden güne artmaktadır. Hiçbir ilçede bu kadar milli sporcunun olduğu bir ilçe yoktur, hatta kayak merkezlerinin olduğu yerlerde dahi bu kadar milli sporcunun çıktığı başka bir yer yoktur. Bu zaman ki sürece baktığımız zaman bu milli sporcu çocuklarımız kendi hallerinde, arazide antrenmanlarını yapıp elini yüzünü yıkayacak, sıcak bir çay içecek ya da eşyalarını bırakacak bir mekâna sahip değillerdi. Burada kayak sporcularımız 7'den 70'e hepsi antrenmanlarını yapıyor, İçerde duşunu alıp sıcak çayını içip dinleniyor.  Buraya malzemelerini bırakıp evine gidebiliyor” dedi.


“BU SADECE BİR BAŞLANGIÇ”

Kaşıkçı,” Geçen gün ilçede bir yangın meydana geldi. Eski bir depoda çıkan Yangında yanan eşyaların hepsi bizim sporcunun malzemeleri, bu şartlarda çalışmalarını yapıyorlardı. Bu şartlarda yetişmeye çalışıyorlardı. Biz Yüksekova Belediyesi olarak, Türkiye kayak federasyonumuzla birlikte bu eksikliği, kayakçılarımızın bu başarılarının daha da artması noktasında ki gayretimiz sonucun da böyle bir tesis oluşturduk. Bu sadece bir başlangıç daha bunun yanında artık burası sadece bu binayla kalmayacak kayak bir kayak sporcunun gelişmesine yönelik tesisleşmenin ilk adımı, ilk merkeziydi bu kayak evimiz artık bundan sonra yine bu bölgede geniş bir alanımız var ve bu geniş alanımızı kayak sporuna yönelik tesisleri arttırarak devam ettireceğiz.

Kaymakam Kaşıkçı'ya, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Kurdoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Haluk Baş ve kurum amirleri eşlik etti.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.