Kaymakam Kaşıkçı muhtarlarla bir araya geldi

Kaymakam Kaşıkçı muhtarlarla bir araya geldi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Kaymakam Mahmut Kaşıkçı, Köy muhtarları ile kahvaltıda bir araya geldi.

A+A-

YÜKSEKOVAGÜNDEM

Köy muhtarları ile kahvaltıda bir araya gelen Yüksekova Kaymakamı ve Yüksekova Belediye Başkanvekili Mahmut Kaşıkçı muhtarların sorularını yanıtlayarak sorunlarını dinledi.

İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Kurdoğlu ve ilçe emniyet müdürü Ahmet Uslu'nun da katıldığı kahvaltıda konuşan Kaşıkçı, ihalesi tamamlanan doğal gaz ile ilgili açıklamalarda bulunarak, ilçede yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

“2018'DE DOĞALGAZI KULLANMAYA BAŞLAYACAĞIZ”

Uzun bir beklentiden sonra doğalgazın iletim ihalesinin bittiğini söyleyen Kaşıkçı,” Şehir içi dağıtım ihalesi de yarın yapılacak. Bu süreçten sonra biz 2018'de Yüksekova'da doğalgazı kullanmaya başlayacağız. Biz bu doğalgazı kullanabilmek için iletim hattına ihtiyacımız var. Van'dan gelecek ana iletim hattı tamamlanması gerekiyor” dedi.

“TEREDDÜTLER GİDERİLDİ”

Vatandaşların operasyonlar sırasında zarar gören bir toplu iğnesi bile varsa bunun zararının karşılanacağını belirten Kaşıkçı, ” Esnaflarımızın çoğunluğu zararlarına ilişkin süreçleri tamamlandı, Problemli olan bazı kısımları vardı özellikle kayıtlı olmayan esnaflarımızla ilgili vardı onlarda tamamlandı bundan sonra bütün esnaflarımızın zararları karşılanacak. Az hasatlı evlere ilişkin o süreç artık tereddütler giderildi. Bütün insanlarımızın az hasarlı olan evleri hasar tespitleri, itiraz süreçleri tamamlandı.  Onlara ödemesine ilişkin çalışmalarımız devam ediyor peyder pey ödemelerimiz yapılıyor” dedi.

“HAFTAYA ÖDEMELERE BAŞLAYACAĞIZ”

Kaşıkçı, ”En az 5 bin lira olmak üzere yani bin lira zararınız olsa bile eşya bedeli en az 5 bin olacak. Eşya zararlarına da önümüzde ki hafta itibariyle başlıyoruz. İnsanlarımızın itiraz süreçleri biraz uzun sürdüğü için ödeme sürecide biraz gecikti. Önümüzdeki hafta çalışmalarımızı hızlandırıp ödemelere başlayacağız” dedi.

“SICAK ASFALT DÖNEMİNE BAŞLAYACAĞIZ”

Merkezde sıcak asfalt kullanacaklarını ifade eden Kaşıkçı, "Yaklaşık 60 kilometrelik sıcak asfaltı karayolları yapacak. Bundan sonraki süreçte de köylerimizde ki yollarda zemini sağlam asfalta dayanıklı olan bölgelerimizde bu yıl ve önümüzde ki yıl sıcak asfalt dediğimiz döneme başlayacağız. Bu yıl belki ilk defa deneyeceğiz köy yollarımız ile ilgili bundan sonraki süreç bizim sathi kaplama değil, sıcak asfalt yapma dönemi olacak” şeklinde konuştu.

24113

2411424116

24117

24118

24119

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.