Kaymakam Kendüzler; 'Yüksekova'da Küçük Sanayi Sitesi'nin ihalesi yapılacak'

Kaymakam Kendüzler; 'Yüksekova'da Küçük Sanayi Sitesi'nin ihalesi yapılacak'

Yüksekova'da düzenlenen seminerde konuşan Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Ramazan Kendüzler, 'Küçük Sanayi Sitesi projemiz vardı. İnşallah 18'inde o yüz tane dükkanın, küçük sanayi sitesinin inşaat ihalesi yapılacak' dedi.

A+A-

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 'İstihdam Seferberliği Kapsamında Devlet Teşvik ve Destekleri Bilgilendirme Semineri' düzenlendi. Yüksekova Selahaddin Eyyubi Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminere Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Ramazan Kendüzler, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdurrahman Pınar, Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Adnan Onay, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda konuşan Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Ramazan Kendüzler, seminerin Yüksekova'da düzenlenmesinin önemli olduğunu belirterek, "Çünkü Yüksekova özellikle terör mağduriyetinden dolayı yatırımcıların uzaklaşma durumu oldu ve bundan dolayı istihdamda azalma gördük. Yatırımcılar güvenli ortam ister. Güven ve huzura bakar, yatırımı ona göre yapar. Şuan ilçemizde huzur ve güvenlik sağlanmış durumda. Özellikle yatırım imkanı olan yatırımcıları Yüksekova'ya davet ediyorum. Sadece Yüksekovalıları değil Türkiye'nin her yerinden yatırımcıları Yüksekova'ya yatırım yapmaya davet ediyorum. Çünkü Yüksekova öyle bir iş gücü potansiyeli var ki, Yüksekova'ya yatırım yapan kazanır. Burda muazzam bir iş gücü, genç potansiyeli var. 2019 İstihdam Seferberliği kapsamında çok muazzam teşvikler var. Aş olabilmesi için işin olabilmesi lazım. Bu anlamda istihdam seferberliğini önemsiyoruz." dedi.

Yüksekova'nın önemli bir konumda olduğunu kaydeden Kendüzler, "Bir taraftan Irak bir taraftan İran'a komşuyuz. Bizler de bu nüfusu buraya çekmeliyiz. Havalanımız var, gün geçtikçe daha çok yolcu taşıyor Ankara ve İstanbul'a. Antalya'ya bu ay 2 sefer düzenledik. Bu, zamanla daha da gelişecek, her yere hava ulaşımı olacak. Bir müjde vermek istiyorum. Sabah müdürlerimiz ile beraber iken Sanayi İl Müdürümüz ile görüştüm. Küçük Sanayi Sitesi projemiz vardı. İnşallah 18'inde o yüz tane dükkanın, küçük sanayi sitesinin inşaat ihalesi yapılacak" dedi.

İstihdamın sadece İŞKUR'un işi olmadığını kaydeden Kaymakam Kendüzler, "Mesela Milli Eğitim, Halk Eğitim ve Aile Destek Merkezi'nde yetişen kursiyerler iş bulabiliyor. Özellikle kalifiye personel anlamında Aile Destek Merkezi'miz çeşitli alanlarda usta öğreticileri ile bir şeyler kazandırmaya çalışıyorlar. Bu sayede istihdam alanlar da var. Hep birlikte tüm kurumlarımızla Yüksekova'da bu istihdam seferberliği ile alakalı elimizden ne gelirse yapacağız" ifadelerini kullandı.

YÜTSO Başkanı Pınar ise, istihdam seferberliğinin önemine vurgu yaptı. Başkan Pınar, "Burada iş dünyasına çağrıda bulunuyoruz; gelin bu tarihi teşviklerden yararlanın. Bu teşvikleri hayata geçiren hükümetimize çok teşekkür ediyoruz. Türkiye'ye yatırım yapanlar, en çok kazananlar olacak. Bu topraklarda bereketi ve umudu hiç kaybetmedik, kaybetmeyeceğiz inşallah. Burada iş var, aş var, gelecek var diyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından SGK Hakkari İl Müdürü Nail Van kayıt dışı istihdam konusunda bilgilendirmede bulundu. İş ve Meslek Danışmanı Cahit Akbaş ise İŞKUR ve SGK teşvikleri konusunda sunum yaparken, Hakkari Üniversite Öğretim Görevlisi Murat Koca da Sanayi Bakanlığı Teşvik ve Destekleri konusunda bilgi verdi. Son olarak KOSGEB Hakkari Müdürü Cihat Gür KOSGEB Destekleri konusunda açıklamalarda bulunurken, soru cevap bölümüyle program sona erdi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.