Keson kuyularının elektrikleri kesildi Yüksekova susuz kaldı

Keson kuyularının elektrikleri kesildi Yüksekova susuz kaldı

Yüksekova Belediyesi’nin VEPSAŞ’a olan borcu nedeniyle, keson kuyularının elektriği yeniden kesilirken, şehirde su sıkıntısı yaşanmaya başlandı.

A+A-

Yüksekova Belediyesinin VEPSAŞ'a olan borcu nedeniyle (Van Gölü Elektrik Parekende Satış A.Ş) tarafından keson kuyularının elektriği yeniden kesildi. Kesinti sonucu şehrin tamamında su sıkıntısı yaşanmaya başlandı.

Belediye Eş Başkanları, yetkililere seslenerek vatandaşın mağdur olmaması için elektriğin tekrar verilmesini talep etti. Eş Başkanları Remziye Yaşar ve İrfan Sarı'nın yaptığı ortak açıklamada, " Bu gün itibarıyla Vepsaş tarafından elektriğimiz birikmiş borç yüzünden kesilmiş bulunmaktadır. Belediyemizin içinde bulunduğu durumdan kaynaklı ödemelerimizi yapamamaktayız. Ve bu hususu ilgili holdingin tüm yetkilileri ile görüşmeler yaptık. En açık ve şeffaf şekilde mali yapımızı kendileriyle paylaştık. İller bankasından kredi talebimiz dahil seçenekler sunuldu. Kamu hizmetini engelleyen bu davranış, şehrimize ve belediyemize uygulanmış bir cezadır. Savaş durumlarında dahi halkın suyu kesilmez. İlgililerin bu durumu borç bahanesine indirgeme lüksü yoktur. Bu bir ceza biçimidir. Duyarlılık ve sorumluluk alma vaktidir. İnsan hakkı ihlali, kamu hizmeti engeli, ve vicdani sorgulamaya ihtiyaç vardır. Kamuoyuna bildiririz" denildi.

 
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.