Kılıçdaroğlu: 1 milyon mağdur var

Kılıçdaroğlu: 1 milyon mağdur var

Siyasi partiler Meclis'te grup toplantılarını gerçekleştirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, referandumu Anayasa Mahkemesi'ne götürmeyeceklerini belirterek, 'Son sözü millet söyleyecek' dedi.

A+A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında konuştu. Toplantıya ihraç edilen akademisyenlerden bazıları da katıldı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satırbaşları şöyle:

‘ONLAR DA HAYIR DİYECEK'

Eğer vatandaşın sorunlarını çözemiyorsanız bu memlekete hayrınız olmaz demektir. Siyaset kurumunu yapacapı en hayrlı il vatandaşın sorunu çözmektir.

Vatandaşın derdi nedir? Vatandaşın kredi kartı ve tükietici borcu 424 milyar lirayı aştı. Bu borçlar için iktidardan biri vatandaşa “seni bu borçtan kurtacağım” diyor mu? Diyemezler. Emin olun onlarda sonunda hayır diyecekler. Bunlar henüz icra safhasına gelmemiş olan. Onlar da 18 milyar lira. Vatandaş borç batağına teslim edildiği gibi faize de teslim edilmiş. Geçen sene 48 milyar lira faiz ödenmiş. Vatandaşın derdi bu. 26 milyon vatandaş icralık. Vatandaşın yarısı icralık. Her evde işsiz. Ankara'da olan beylerin evleri hariç. Kasalar, dolar, ayakkabı kutuları var onlarda. Ama bizim vatandaşın evinde işsiz çocukları var.

Bunların derdi ne? İlla ben başkan olacağım. Vatandaşın derdi başka sizinki başka. Vatandaş borç batağında çocuğu işsiz, aldığı maaş yetmiyor.

‘1 MİLYON MAĞDUR VAR'

15 Temmuz'da hep beraber darbeyi püskürttük. 20 Temmuz'da OHAL ilan edildi. 1 milyondan fazla aile mağdur edildi. 12 Eylül darbesi ile 20 Temmuz darbesi arasındaki rakamları veriyorum. 12 Eylül'de yani Kenan Evren'in başkan olduğu dönemde ihraç edilen öğretmen sayısı 3 bin 854 kişi. 20 Temmuz'dan sonra ise 30 bin 470. Banka hesaplarına el koydular. Eğer özel sektörde çalışmak istiyorsa SGK kaydına ‘bunlar darbecidir' diye not düştü, kimse işe almak istemiyor. Kenan Evren'in yapamadığını bunlar yaptı. 12 Eylül döneminde ihraç edilen akademisyen sayısı 120, bu dönemde ise ihraç edilen akademisyen sayısı 4811. İnsanda biraz vicdan, ahlak olur. Bir akademsiyenin nasıl yetiştiğini acaba biliyorlar mı? (ajanslar)

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.