Kılıçdaroğlu: Bu lafı eden kişi başbakanlık koltuğunda oturamaz

Kılıçdaroğlu: Bu lafı eden kişi başbakanlık koltuğunda oturamaz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu grub toplantısında; 'Başkanlık gelmezse Türkiye bölünür diyor. Bu lafı eden kişi başbakanlık koltuğunda oturamaz' dedi.

A+A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.. 

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satırbaşları:

Normalde bizim bugün ekonomiyi, tarımı, işsizliği, çocukları, eğitimi, sanatı konuşmamız lazım. Ama bunların hiçbirinden söz etmiyoruz. Dolar almış başını gidiyor, 6 milyon işsizimiz var söz etmiyoruz. Hepimizin kafasında bir şey var, 'Ne olacak bu ülkenin hali' diye. Bu kaygı topluma yerleşmiş, görüşü ne olursa olsun. Çünkü bugüne dair ve geleceğe dair güveni yok. Asla umutsuz olma kardeşim. Ne olursa olsun bil ki bu ülkenin birliğini savunan, vatanını ve bayrağını savunan CHP var.

'Başkanlık gelmezse Türkiye bölünür' diyor. Bu lafı eden kişi başbakanlık koltuğunda oturamaz. Bunu söyleyen bölücülerin taşeronluğuna soyunmuştur. Koltuğuna sahip çıkacaksın, yetkilerine sahip çıkacaksın. Yetkilerini başkalarına kullandırmayacaksın.

Türkiye en çok tutuklu gazetecinin olduğu ülke. En çok iş cinayetinin olduğu ülkede.

Türkiye'yi bu hale üç terör örgütüne destek vererek getirdiler.

Seçimle gelen seçimle gider dedim. Seçimle gelen darbeyle gider dememi mi istiyordunuz. Bunun için 15 Temmuz'a karşı çıkmadık mı? Saraya bağlı beyinleri, oradan talimat alınca hareket ediyorlar.

Ama Seçimle gelen ben ifade vermem diyemez. Hiç kimsenin ayrıcalığı yok.

Kandil'e uzantısı var diyorlar, onları Kandil'e gönderen kim? Başkanlığı konuşan kim?

AKP-PKK işbirliği yaptı. Önce Dolmabahçe mutabakatının hesabını vereceksiniz, şehirler bombalarla döşendi. PKK vergi daireleri kurdu, iktidarda CHP mi vardı? PKK'ya meşruiyet kazandırdılar. Meşru bir ortanı terör örgütüyle muhattap kıldılar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.