Kılıçdaroğlu büyükelçilerle bir araya geldi

Kılıçdaroğlu büyükelçilerle bir araya geldi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Birliği üyesi ülkelerin büyükelçileri ile referandum süreci ve Türkiye-AB ilişkilerini görüştü.

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara JW Marriott Hotel'de Avrupa Birliği üyesi ülkelerin büyükelçileri ile kahvaltıda bir araya geldi.

CHP'de Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz ve AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger'in koordinatörlüğünde gerçekleşen kahvaltılı çalışma toplantısında, Genel Başkan Yardımcıları Bülent Tezcan ve Selin Sayek Böke de hazır bulundu.

REFERANDUM SÜRECİ, TÜRKİYE-AB İLİŞKİLERİ VE SURİYE KONULARI GÖRÜŞÜLDÜ

Toplantı ardından Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz ve AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, basın toplantısı düzenleyerek, çalışmanın içeriğine ilişkin kamuoyuna açıklama yaptı. Birçok konuda kapsamlı değerlendirmeler yaptıklarını dile getiren CHP'li Yılmaz, "Anayasa değişikliği, referandum süreci, bundan sonra CHP'nin genel olarak izleyeceği stratejiyi, özellikle komşularla olan ilişkiler, Suriye konusu, Fırat Kalkanı konusu, Türkiye-AB ilişkileri ve Kıbrıs konularına değindik. Çok açık ve kapsamlı bir değerlendirme yaptık. Bu değerlendirmelerimizde özellikle Türkiye'nin AB ile olan ilişkilerin güçlendirilmesi ve bu ilişkilerin daha sağlıklı bir zemine oturtulması konusunda görüşlerimizi açıkladık" diye konuştu.Ajanslar

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.