Kılıçdaroğlu'ndan vekillere ırkçı dil uyarısı

Kılıçdaroğlu'ndan vekillere ırkçı dil uyarısı

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, MYK'da vekilleri uyardı: Afrin'e ilişkin ırkçı dil kullanmayın.

A+A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında vekillerine Afrin'e başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin olarak ırkçı dil kullanılmaması uyarısında bulundu.

Hürriyet'ten Rıfat Başaran'ın haberine göre, Kılıçdaroğlu toplantıda kurmaylarına özellikle sosyal medyada kullanılan ‘kutuplaştırıcı söylemlerin kınanması' gerektiğini söyledi.

‘UÇ SÖYLEMLER KINANMALI'

CHP'nin MYK toplantısının ana ekseni, ‘Zeytin Dalı Harekâtı oldu. Kılıçdaroğlu, Suriye toprak bütünlüğünün korunmasının önemini vurguladı. Toplantıda bu konuda sosyal medya üzerinden süren tartışmaların topluma zarar verdiği vurgulandı. Kılıçdaroğlu, bu konuda “Afrin'le ilgili uç söylemler insanlar arasında gerginlik yaratır. Kutuplaştırıcı söylemler kınanmalı” dedi.

‘TBMM DERHAL TOPLANMALI'

Toplantıdan sonra konuşan Bülent Tezcan da özetle şunları söyledi; “Zeytin Dalı Harekatı bir parti operasyonu, bir siyasi parti harekatı, bir iç siyaset malzemesi değildir. Bunu tek bir partinin merkezindeymiş gibi gösterip, parti kongrelerinde açıklamak ve parti kongreleri üzerinden ülkeyi bilgilendirmek kabul edilebilir bir şey değildir. Yapılması gereken şey, milletin temsilcisi olan TBMM'yi derhal toplantıya çağırıp, orada bilgi vermekti.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.