Kılıçdaroğlu: TSK'nın imajını düzeltmenin yolu Suriye değil

Kılıçdaroğlu: TSK'nın imajını düzeltmenin yolu Suriye değil

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 'TSK’nın imajını düzeltmenin yolu Suriye değil. Ordunun imaj kaybı, Balyoz, Ergenekon gibi süreçlerin sonucudur' dedi.

A+A-

TSK'nın IŞİD'le mücadele etmesini ve sınırlarını korumasını desteklediklerini ifade eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Ancak, Suriye'nin iç işlerine karışıp daha da güneye inilmesine karşıyız. Zaten, ordumuzun Suriye'deki şu andaki pozisyonundan bile çıkması 7-8 yılı bulur. Daha aşağı inerse, daha vahim bir tablo çıkar. Biz buna karşıyız" dedi.

Hürriyet'ten Deniz Zeyrek'in haberine göre Kılıçdaroğlu, Suriye operasyonunda TSK'nın ne düşündüğünü, nereye kadar gitmek istediğini bilmediklerini belirterek şöyle devam etti:

"Nereye kadar gitmeli, nerede durmalı, bunu askeri uzmanların belirlemesi, seçenek sunması, siyasi iradenin seçeneklerden tercih yapması gerekir. Ancak bu yapı böyle işlemiyor. Şu anda siyaset belirliyor, ordu da bunun artısını eksisini önemsemiyor. Evet son kararı siyasi irade verir, ama ordunun da bu işin artılarını eksilerini siyaset kurumuna anlatması gerekir. Bu süreçte pek anlatıldığını düşünmüyorum."

'SORUMLUSU SİYASET KURUMU'

Kılıçdaroğlu, Fırat Kalkanı operasyonunun TSK'nın 15 Temmuz'da bozulan imajını düzeltmesini sağladığı yorumlarını değerlendirirken de "TSK'nın imajını düzeltmenin yolu Suriye değil. Ordunun imaj kaybı yaşadığı doğrudur. Balyoz, Ergenekon gibi süreçlerin sonucudur. Ancak bunun sorumlusu da siyaset kurumunun kendisidir" diye konuştu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.