Kılıçdaroğlu: Türkiye lobilere teslim oldu

Kılıçdaroğlu: Türkiye lobilere teslim oldu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zonguldak'ta Taşkömürü Çalıştayı'nda konuştu. Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığı en yüksek ülke olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, 'Neden Batı enerji lobilerine teslim olmuyor da Türkiye oluy

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zonguldak'ta Taşkömürü Çalıştayı'nda yaptığı konuşmada, hiçbir ülkenin enerji konusunda Türkiye kadar dışa bağlı olmadığını söyledi.

“Doğalgaz kullanımının yüzde 99'unu ithal ediyoruz. İthal edilebilir ama aynı ülkeden değil, bir başka ülkeden almamız gerekiyor” dedi, “En fazla kömür ithal eden 7. ülkeyiz. En fazla doğalgaz ithal eden de 5. ülkeyiz” diyen Kılıçdaroğlu sözlerini söyle sürdürdü, “Enerji ithalatında 2 yıllık oranlar; 2016 yılında 27 milyar dolar, 2017 yılında ise 10 milyar dolar arttı 37 milyar dolar ödedik. Türkiye'nin kendisine yeni bir yol haritası belirlemesi lazım. Türkiye enerji lobilerine teslim olmuş durumda. Batı, enerji lobilerine neden teslim olmuyor da Türkiye teslim oluyor? Planlama yok, Türkiye'nin büyümesi ve gelişmesi için yüksek teknoloji ürün üretmeliyiz” dedi.(Gazeteduvar)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.