'Kitap Kafe”de Akşam Etütleri Dopdolu

'Kitap Kafe”de Akşam Etütleri Dopdolu

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde Gençlik ve Spor Bakanlığınca desteklenen ‘Kitap Kafe Gençlik Merkezi’ Akşam etütleri dopdolu geçiyor.

A+A-

İlçenin Avaşin Parkı'nda açılan Kitap Kafe Gençlik Merkezi akşamları evlerinde çalışma imkanı olmayan gençlere aksam saat 17.00-22.00 arasında verdiği etütler yoğun ilgi görüyor.

Lise ve üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilere 7 gün 24 saat açık tutulan kafede, öğrencilere çay ve kahve ikramı yapılıyor.

Üniversite sınavlarına hazırlanmak için kitap kafeye geldiğini belirtten Şivan Çobanoğlu “Gençlik ve Spor Bakanlığının biz gençlere sunduğu bu fırsattan iki üç aydır faydalanıyorum.  Çalışmalar çok güzel gidiyor. Verim alabiliyoruz, fakat şu an talep çok fazla, alan olarak küçük gelmeye başladı. Gelmek isteyip yer bulamayan veya uzak mahallelerden gelip yer bulamayıp geri dönen arkadaşlarımız var.  Çoğumuzun ev de çalışma imkanı olmuyor. Kitap kafenin bize çok faydası oldu” şeklinde konuştu.

Öğrencilerden Berfin Örbeyi ise “Çoğumuzun ev de böyle bir ortamı yok. Belirli kurallar çerçevesinde çalışıyoruz bu yüzden verim alabiliyoruz. 1 saat etüt 10 dakika ara şeklinde çalışıyoruz. Burada topluluk içinde çalıştığımız için kurallara uymak zorundayız. Burayı değerlendirmeyi bilen arkadaşlarımız için çok faydalı" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.