Komisyonun masasındaki oy pusulası!

Komisyonun masasındaki oy pusulası!

İnternet haber sitelerinde 'Haberturk'ten Çetiner Çetin ulaştı' notuyla verilen oy pusulasının sırrı çözüldü!

A+A-

AK Parti ile MHP'nin üzerinde uzlaştığı ittifak düzenlemesinin Meclis'e sunulmasının ardından oy pusulalarında ittifak partilerinin nasıl yer alacağını gösteren bir ‘örnek' basına yansıdı.

Söz konusu çizimi ilk olarak Habertürk internet sitesi yayınladı. Gazete pusulayı, “Haberturk.com Ankara'dan Çetiner Çetin, oy pusulasının taslak örneğine ulaştı. Buna göre pusulada ittifak oluşturacak partiler yan yana ve ittifakın isminin altında görünüyor” notuyla paylaştı.

pusala.jpg

“İşte ittifakın oy pusulası” başlığıyla verilen görsel…

BELİRLEME YETKİSİ YSK'DA

Gazete Duvar'ın iktidar kulislerinden edindiği bilgiye göre söz konusu ‘pusula' AK Partili ve MHP'li milletvekillerinin ittifak görüşmelerini yürütürken önlerinde duran taslağa uygun. Ancak son hali demek henüz doğru görünmüyor. Zira oy pusulalarının nasıl olacağına karar verme yetkisi Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) ait. YSK seçimlere giderken, önce kura çekerek oy pusulasında yer alacak partilerin ve ittifakların hangi sıralamayla yer alacağını kurayla belirleyecek. Daha sonra da ittifak partilerinin kendilerine ayrılan sütunda hangi sıralamayla yer alacağını belirlemek için de ayrı bir kura çekimi yapılacak. Oy pusulasının son hali bu kura çekimlerine göre belirlenecek.(GazeteDuvar)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.